Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Българче на 6 години е най-малкият шампион на Олимпиадата по математика в Тайланд


Сподели:
26 Февруари 2018, Понеделник

1500 ученици от 12 страни участваха в състезанието, което се проведе в Тайланд.

Три българчета станаха шампиони на Тайландската международна олимпиада по математика за 2018 година и ще донесат в България купите на победители.

Състезанието се проведе на 21 февруари в столицата на Тайланд. В него участваха 1500 ученици от 12 страни. Сред тях 48 българчета от подготвителен клас до 12 клас от 13 български града.

Най-младият шампион на Олимпиадата по математика е Мартин Цветомиров Матов. Той е само на 6 години от 40 ЦДГ „Д-р Ангушев“ в София и е възпитаник на Детска академия на науките, изкуствата и спорта. Малкият шампион спечели всички възможни купи и златен медал, както и безплатен билет за Олимпиадата в Пукет през 2019 г.

Победител сред първокласниците стана Йордан Стоянов от Начално училище „Т. Влайков” от Пирдоп, а сред шестокласниците - Ясен Пенчев от ПМГ в Габрово.

Първи подгласници на шампионите са Рая Бонева от подготвителна група на училище „Света София” в София и Давид Цаков от шести клас на Софийска математическа гимназия.

Втори подгласници станаха Мина Недева от втори клас и Алек Ангелов четвърти клас от училище „Света София” в София, Демира Недева от пети клас на Математическата гимназия в Пловдив и Радостин Железчев от шести клас на Софийска математическа гимназия.

Талантливите българчета получиха своите награди на церемонията по награждаването в Банкок.


Източник: vlastta.com

В категории: Избрано от редактора

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Алекс Алексиев: Американците ще спрат и „Турски поток 2“, и „Северен поток 2“ !

И рече Юнкер: Нека кампанията срещу Орбан започне сега!

Вселенският патриарх: Съборът в Украйна открива нова ера за световното православие

EU Observer: "Турски поток" през България се сблъсква с условията на Брюксел

Как Източна Европа се самоубива

Победа за България! Съдът реши, че ромските стипендии дискриминират всички останали българчета


НОВИНИТЕ
"Демократична България" ще сезира ЕК и Съвета на Европа заради промените в Антикорупционния закон "Демократична България" ще сезира ЕК и Съвета на Европа заради промените в Антикорупционния закон

Националният съвет за тристранно сътрудничество заседава утре Националният съвет за тристранно сътрудничество заседава утре

ЕС пак удължи санкциите за Русия ЕС пак удължи санкциите за Русия

Откриха 24-километровия участък от АМ „Струма“, свързващ Кресна и Сандански Откриха 24-километровия участък от АМ „Струма“, свързващ Кресна и Сандански

Прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу двамата квестори на КТБ Прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу двамата квестори на КТБ