Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Орбан: ЕС да ни възстанови над 1 милиард евро, похарчени за охрана на границите


Сподели:
23 Февруари 2018, Петък

Унгарският премиер Виктор Орбан поиска от ЕС половин милиард евро, похарчени на границата

Унгария иска най-малко половината от над милиард евро, които е дала за гранична сигурност, да бъдат възстановени с европейски средства. Това обяви премиерът на страната Виктор Орбан във видеообръщение, публикувано на страницата му във "Фейсбук".


"Похарчихме над милиард евро за защита на границата. Не защитаваме само себе си, а и Европа. Най-малко половината от тази сума трябва да бъде възстановена", каза Орбан в обръщението, публикувано в деня на неформална среща на европейските лидери в Брюксел, на която и той присъства. "Не защитаваме само себе си, а и Европа."


По думите му Унгария ще предложи на европейските лидери процедура, с която ще се увеличи суверенитетът на националните парламенти и ще им даде правомощия да спират дебатите в Европа, ако те се възприемат като заплаха за националната сигурност. Той не уточни дали в предложението му ще се включват и идеите, които той занесе в папка на българския си колега Бойко Борисов на посещението в София този понеделник.


"Скоро ще потегля за Брюксел. Всички знаем, че в Брюксел идеята е, че миграцията е добро нещо и трябва да бъде поддържана. Ние, унгарците, мислим друго. Имаме нужда от съюзници срещу миграцията, не само тук, в Унгария, но и в международен план", каза Орбан в предишно обръщение ден по-рано. Преди визитата в София, в началото на предизборната си кампания за вота през април, той се обяви и за международен антиимигрантски алианс и нарече Брюксел, Париж и Берлин заплаха за Европа.


В него изтъкна, че се срещнал с представители на страни като Австралия, които са пример за подражание според него по въпросите на миграцията, с християнски епископи от Ербил и с бившия чешки президент Вацлав Клаус, известен като евроскептик.


Източник: dnevnik.bg

В категории: Европа

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Бивш шеф на КАТ разкритикува нови идеи за скоростта и катастрофите

САЩ нямат план за Сирия за периода след изтеглянето на войските им

Съдът отмени запори и възбрани върху имоти и сметки на Ветко Арабадажиев

Репликата на Борисов "нахейти ви първата дама" се отнася за Елена Йончева, а не за Десислава Радева

Радева: "Борисов се занимава с мен при откриването на кампанията-съзирам болка на подсъзнателно ниво"

Борисов иска пълна мобилизация и безкомпромисност, смята Цветанов.


НОВИНИТЕ
Футболният елит се събира за поклонението на Иван Вуцов на националния стадион "Васил Левски" Футболният елит се събира за поклонението на Иван Вуцов на националния стадион "Васил Левски"

Привикаха Живко Мартинов в следствието за "Суджукгейт" Привикаха Живко Мартинов в следствието за "Суджукгейт"

Израел удря позиции на Иран в Сирия Израел удря позиции на Иран в Сирия

Среднощна гонка в София. Мъж потроши 7 коли в опит да избяга от крадци Среднощна гонка в София. Мъж потроши 7 коли в опит да избяга от крадци

Търговската война със САЩ забави икономическия растеж на Китай Търговската война със САЩ забави икономическия растеж на Китай