Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Емил Радев се обяви против признаване на регистрираните партньорства


Сподели:
23 Февруари 2018, Петък

Евродепутатът Емил Радев се обяви против опитите за включване на регистрираните партньорства в европейски регламент, който ще задължи всички държави от Европейския съюз да признаят в известна степен за законно подобен вид съжителство

По-рано днес Правната комисия на Европейския парламент одобри идеята на социалистите да се зададе устен въпрос на Европейската комисия по тази тема. Според Радев това е опит през задната врата да се регламентират регистрираните партньорства в България.


Емил Радев-евродепутат от ЕНП/ГЕРБ:
„Току-що Правната комисия на Европейския парламент гласува по предложение на Групата на социалистите и демократите да се зададе устен въпрос към Европейската комисия в пленарна зала за включването в регламента Брюксел 2а – регламент, касаещ браковете, разводите, разделянията, родителската отговорност, трансграничния елемент в отвличанията на деца и т.н. – да се включат регистрираните партньорства. В 90% от страните, които са ги въвели, това на практика означава еднополовите съжителства. Недопустимо е в семейното право с европейско законодателство да се въздейства върху законодателството на държавите членки.
Брюксел 2а е регламент, което значи, че той има пряко действие върху всички държави членки на Европейския съюз и то свързано точно със семейните отношения, децата, отвличанията на деца и т.н. Това, което направиха нашите колеги социалисти, е в резултат на това, че ЕНП и докладчикът от ЕНП отказаха при гласуване на становището на ЕП да включи в регламента Брюксел 2а регистрираните партньорства.

За съжаление в момента този въпрос се повдига отново и то по недопустим начин, защото в семейното право решават единствено и само държавите членки и с това си искане на практика абсолютно чужди отношения да се въвеждат в държави, които не са приели регистрираните партньорства – това са шест държави, сред които България – където еднополовите бракове и съжителства не са уредени в нашето законодателство. Искам да заявя, че единствено и само българският парламент може да приеме такова законодателство, но все пак опитът да се повдига отново въпроса за включване на регистрираните партньорства в този регламент, е опит през задната врата да се въведат в държавите, където няма такива отношения, едни чужди за нашето общество правоотношения в семейното право“.

Автор: tvevropa.com
Източник: focus-news.net

В категории: Европа

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Орбан: Няма да подпишем документ, който признава, насърчава и финансира миграцията

Путин за оръжието без аналог: Да се замислят онези с милитаристка риторика

Защо ще го бъде "Турски поток" през България, въпреки отчаяния натиск на Вашингтон

2018-а през погледа на социолозите - сблъскват ли се рекламираните успехи и реалността

България губи над 11 млрд. евро годишно заради корупция, твърди доклад

Жирардели: Придобих мажоритарния дял на „Юлен” през 2016 г.


НОВИНИТЕ
Интерпол обяви Ветко и Маринeла Арабаджиеви за издирване Интерпол обяви Ветко и Маринeла Арабаджиеви за издирване

Закриват министерството на европредседателството Закриват министерството на европредседателството

Варненец стана тенисист №1 в Европа при 16-годишните Варненец стана тенисист №1 в Европа при 16-годишните

Ангела Меркел ще получи наградата "Фулбрайт" Ангела Меркел ще получи наградата "Фулбрайт"

МВФ отпуска 3,9 милиарда долара помощ за Украйна МВФ отпуска 3,9 милиарда долара помощ за Украйна