Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Сова Харис: Около 3/4 от българите са против ратификацията на Истанбулската конвенция


Сподели:
23 Февруари 2018, Петък


Легализирането на трети пол е недопустимо за 73,5 на сто от запитаните, а против гей браковете се обявяват повече от 70 на сто


Към момента съотношението на хората, които смятат, че Истанбулската конвенция трябва да бъде ратифицирана, спрямо тези, които я отхвърлят, е около едно към три, каза на пресконференция Васил Тончев, собственик на социологическата агенция "Сова Харис".

Той се позова на изследване направено от агенцията сред 828 пълнолетни българи в страната направено по телефона между 8-и и 10-и февруари.

Пред журналисти той добави, че вероятно над 99 процента от хората не са чели документа и съдят за него по медиите. Според изследването 22 процента от хората са били свидетели на домашно насилие.

Около 61 процента от жертвите на домашно насилие са се опитали сами да решат проблема, други 24 процента не са реагирали по никакъв начин, а около 22 процента са поставили въпроса пред домашното обкръжение.

Съдействие от полицията при насилие у дома са потърсили 12 процента от жертвите, а до съд са стигнали единици, допълни Васил Тончев.

Според проучването 94 на сто от пълнолетните българи смятат, че не не трябва да се допуска насилие над жени, а 95 на сто и насилие над деца.

Легализирането на трети пол е недопустимо за 73,5 на сто от респондентите, а против гей браковете се обявяват 70 на сто от запитаните.

Само 11 на сто от хората смятат, че ратификацията на Истанбулската конвенция ще доведе ограничаване на насилието над деца и жени.


Същевременно 30 на сто от запитаните смятат че конвенцията води до въвеждане на трети пол, легализиране на гей браковете и отглеждане на деца в хомосексуални семейства.


Източник: еpicenter.bg

В категории: Анализи и коментари

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Мая Манолова към политиците: Помогнете на хората с увреждания и веднага ще си подавам оставката, за да сте спокойни

Папа Франциск: Не можете да отхвърляте мигрантите, които пристигат. Популизмът не решава нещата

Министър Павлова: Успешно приключва мисията Българско председателство

Баща и син Сорос: С нов балкански съюз Европа ще се стабилизира

Синът на Главчев усвоява бюджетни и евросредства с асоциация за хора с увреждания

Домбровскис: Ниските доходи не пречат България да се присъедини към "чакалнята" на еврозоната


НОВИНИТЕ
Google награди 12-годишен ученик от с. Барутин за разработка на игра Google награди 12-годишен ученик от с. Барутин за разработка на игра

Отровно сирене плъзна по магазините! Вижте списък с марките, които да не купувате Отровно сирене плъзна по магазините! Вижте списък с марките, които да не купувате

Метеоролозите от БАН излязоха на ефективен протест Метеоролозите от БАН излязоха на ефективен протест

Камарата на лордовете одобри законопроекта за Брекзит Камарата на лордовете одобри законопроекта за Брекзит

Разискванията по вота на недоверие към кабинета „Борисов 3“ ще бъдат на 26 юни, гласуването - на 29 Разискванията по вота на недоверие към кабинета „Борисов 3“ ще бъдат на 26 юни, гласуването - на 29