Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Американската педиатрична колегия: Джендър идеологията уврежда децата


Сподели:
13 Февруари 2018, Вторник

Официална позиция на Американската педиатрична колегия
Септември 2017 г.


Американската педиатрична колегия приканва здравните експерти, преподавателите и законодателите да отхвърлят всички политики, които насърчават децата да приемат за нормален живота с химическо и хирургическо превъплъщаване в противоположния пол. Фактите – а не идеологията – определят реалността.

1.Човешката сексуалност е обективна, биологична, бинарна отличителна характеристика: XY и XX хромозомите са генетичните маркери на мъжете и жените, съответно – те не са генетични маркери на отклоненията. Стандартът в човешкото устройство (design) е заложен като мъжки или женски. Човешката сексуалност е двоична в своята същност с очевидната цел – да бъде възможно възпроизвеждането и развитието на нашия вид. Този принцип е очевиден. Изключително редките нарушения в сексуалното развитие (DSDs), включително (но не само) тестикуларната феминизация и вродената хиперплазия на надбъбречните жлези, са идентифицираните медицински отклонения от сексуалната двоична норма и с основание са признати за нарушения в човешкото устройство. Индивидите с DSDs (наричани също „интерсексуални“) не представляват трети пол.(1)

2. Никой не се ражда със социален пол (джендър). Всеки се ражда с биологичен пол. Джендър (осъзнаването и усещането за самия себе си като мъж или жена) е социална и психологическа концепция; тя не е обективно-биологична. Никой не се ражда осъзнато като мъж или жена; това осъзнаване се развива с течение на времето и както всички останали процеси на развитие, може да бъде разстроено от субективни възприятия, взаимоотношения и неблагоприятни преживявания на детето в ранна детска възраст. Хората, които се идентифицират като „чувстващи се от противоположния пол“ или „някъде между тях“, не са трети пол. Те остават биологични мъже или биологични жени.(2, 3, 4)

3. Убеждението на човек, че той или тя е нещо, което не е, в най-добрия случай е знак за сбъркано мислене. Когато едно здраво биологично момче вярва, че е момиче, а друго здраво биологично момиче вярва, че е момче, съществува обективен психологически проблем, който се крие в ума, а не в тялото, и трябва да се третира като такъв. Тези деца страдат от Дисфория на пола (GD). Дисфорията, която още в миналото е определена като Нарушение на половата идентичност (GID), е призната за психично разстройство в най-новото издание на Диагностичен и статистически наръчник на Американската психиатрична асоциация (DSM-5). (5) Психодинамичните и социалните научни теории за джендър дисфорията и нарушенията в половата идентичност (GD/GID) никога не са били опровергани. (2, 4, 5)

4. Пубертетът не е болест и затова хормоните (които се дават на деца, бел. прев.), блокиращи пубертета, могат да бъдат опасни. С обратими или необртими последици, хормоните, блокиращи пубертета, предизвикват състояние на болест – отсъствие на пубертет – и възпрепятстват растежа и плодовитостта при дете, което до този момент е било биологично здраво.(6)

5. Според DSM-5, 98% от момчета и 88% от момичета с джендър смущения в крайна сметка приемат биологичния си пол след естественото преминаване през пубертета. (5)

6. На деца в пред-пубертетна възраст, диагностицирани с дисфория, е позволено (в САЩ, Велокобритания и други страни – бел. прев.) да бъдат давани хормонални блокери, когато децата са едва на 11 години, а по-късно, по време на юношеството и в младежката си възраст, продължават с прием на хормони от противоположния пол, за да продължат да се трансформират в другия пол. Тези деца никога няма да могат да заченат генетично свързани със себе си деца, дори чрез изкуствена репродуктивна методология. В допълнение, приемът на хормони от противоположния пол (тестостерон и естроген) води до опасни здравни рискове, включително (но не само) сърдечни заболявания, високо кръвно налягане, образуване на кръвни съсиреци, инсулт, диабет и рак. (7, 8, 9, 10, 11)

7. Процентът на самоубийствата е почти двадесет пъти по-висок сред възрастните, които използват хормони на противоположния пол и се подлагат на операция за смяна на пола – дори в Швеция, която е сред страните, утвърждаващи най-активно ЛГБТ (LGBTQ). (12) Как е възможно състрадателно и разумно лице да обрича малките деца на тази съдба, знаейки, че след пубертета 88% от момичетата и 98% от момчетата в крайна сметка ще приемат реалността и ще постигнат състояние на психическо и физическо здраве?

8. Поощряването на децата да вярват, че химическите и хирургическите методи за преминаване в противоположния пол са нормални и здравословни, е злоупотреба с децата. Представянето на джендър несъответствията като нормални чрез образованието и легитимни политики ще обърка още повече децата и родителите, което на свой ред ще заведе още повече деца в клиниките за смяна на пола, а там ще им бъдат давани лекарства, блокиращи пубертета. Това, на свой ред, практически гарантира, че те ще „избират“ живот с канцерогенни и токсични за тях хормони от противоположния пол, а вероятно след това ще поискат и ненужното хирургично осакатяване на здравите органи от своето тяло.

В крайна сметка става въпрос за следното: Нашите опоненти се застъпват за нов, научно безпочвен стандарт за обгрижване на деца в психическо състояние на джендър дисфория – проблем, който иначе би се решил след пубертета при по-голямата част от засегнатите пациенти. По-конкретно нашите опоненти съветват: потвърждаване на детските мисли, които противоречат на физическата реалност; химическа кастрация на тези деца преди пубертета с агонисти на GnRH (блокери на пубертета, които причиняват безплодие, забавен растеж, ниска костна плътност и непознато въздействие върху развитието на мозъка) и накрая – поетапна стерилизация на тези деца преди навършване на 18-годишна възраст чрез прием на хормони от противоположния пол.

Налице е очевидна практика, която насърчава децата с джендър дисфория да изживяват себе си като противоположния пол и след това да потиснат пубертета си. Ако едно момче (което трябва да се превърне в мъж), се пита дали е момче и се третира като момиче, а естественото му пубертетно развитие се потиска, не пускаме ли в действие един неизбежен резултат? Всички негови връстници от същия пол растат като млади мъже, другата половина от приятелите му растат като млади жени, а той си остава едно момче в пред-пубертета. Той ще бъде психосоциално изолиран и сам. Той ще остане с психическото усещане, че нещо не е наред. Той ще бъде по-малко способен да се идентифицира със своите връстници и да бъде мъж; и по този начин е по-вероятно да се самоопредели като „не-мъж“, т.е. като жена.

Нещо повече, неврологията разкрива, че пред-фронталната кора на мозъка (pre-frontal cortex of the brain), която е отговорна за преценката и оценката на риска, не е зряла до средата на двадесетте години. Никога не е било по-ясно от научна гледна точка, че децата и юношите не са в състояние да взимат информирани решения относно постоянни, необратими и променящи живота im медицински интервенции. Поради тази причина Колегията твърди, че е злоумишлено да се популяризира тази идеология, преди всичко в името на благополучието на самите деца с джендър дисфория, и второ, заради всички техни връстници без джендър дисфория, много от които впоследствие също ще поставят под въпрос собствената си полова идентичност и по този начин се нарушава правото им на лична неприкосновеност и безопасност.

Michelle A. Cretella, M.D.
Председател на Американската педиатрична колегия

Quentin Van Meter, M.D.
Вицепрезидент на Американската педиатрична колегия, детски ендокринолог

Paul McHugh, M.D.
Професор по психиатрия и бивш главен психиатър в болницата Джон Хопкинс

Превод: Memoria de futuro
Източник: American College of Pediatricians


В категории: Анализи и коментари, Конфликтни теми

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Бивш шеф на КАТ разкритикува нови идеи за скоростта и катастрофите

САЩ нямат план за Сирия за периода след изтеглянето на войските им

Съдът отмени запори и възбрани върху имоти и сметки на Ветко Арабадажиев

Репликата на Борисов "нахейти ви първата дама" се отнася за Елена Йончева, а не за Десислава Радева

Радева: "Борисов се занимава с мен при откриването на кампанията-съзирам болка на подсъзнателно ниво"

Борисов иска пълна мобилизация и безкомпромисност, смята Цветанов.


НОВИНИТЕ
Привикаха Живко Мартинов в следствието за "Суджукгейт" Привикаха Живко Мартинов в следствието за "Суджукгейт"

1400 работници остават без работа след затварянето на завод за авточасти 1400 работници остават без работа след затварянето на завод за авточасти

Акушерките у нас са два пъти по-малко от необходимото Акушерките у нас са два пъти по-малко от необходимото

Футболният елит се събира за поклонението на Иван Вуцов на националния стадион "Васил Левски" Футболният елит се събира за поклонението на Иван Вуцов на националния стадион "Васил Левски"

Израел удря позиции на Иран в Сирия Израел удря позиции на Иран в Сирия