Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

ПК "Архитектура"


Сподели:
06 Февруари 2018, Вторник

Днес се проведе заседание на комисията по архитектура.

В първа точка съветниците одобриха Подробен устройствен план - План за регулация и застрояване (ПУП-ПРЗ) на близо 85 дка, с които населеното място ще бъде разширено.

На заседанието беше обяснено, че терените са намират в местността „Поляните“ и са изцяло частна собственост.

Гл.ар. Виктор Бузев:

"Територията е предназначена за жилищно, нискоетажно строителство. Това означава, че сградите ще са до три етажа, до десет метра височина. Парцелите са с различна площ – между 700 и 4 000 кв. м. След стартиране на инвестиционното намерение за построяване на новия квартал ще започне и изграждането на прилежащата улична мрежа. В плана е предвидено и локално платно, което да осигурява достъп до всички имоти. Терените са частна собственост, но и заданието за изграждане на ПУП-ПРЗ е на частен инвеститор. Предвидено е да бъде обезпечен достъпът на автобуси от градския транспорт. Планирани са също така джобове за поставяне на контейнери за смет и съответните уширения за достъп на сметоизвозващите автомобили. Обърнато е внимание на изискването за съответно озеленяване на жилищния район, както и на обезпечаване с нужните паркоместа."

Съветниците одобриха също ПУП-ПРЗ  на имоти, отредени за разширение на гробищния парк и улична регулация в кв. „Галата“. Към досегашното гробище, чийто капацитет е запълнен на 99%, ще бъдат прибавени нови 4 дка. Става дума за бивши военни терени, които държавата предостави на Община Варна.

Другата тема, която членовете на комисията обсъдиха, беше устройственият план на „Боровец – север“. Те дадоха положително становище за разрешаване изработването на ПУП-ПРЗ на тази част от селищното образувание.


Източник: vlastta.com

В категории: Местна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Проблемът с Търговския регистър не е от надграждането, а в поддръжката от фирма "Лирекс БГ" ООД

Акад. Марков: Драмата на македонците е, че дядовците им са българи!

Дисковете от ТР са изчезнали, а не дефектирали; шефката на екзотичен остров?.“

ООН: "Ислямска държава" има близо 30 000 членове в Сирия и Ирак

За герба на морската столица и българската национална чест

Меркел: Границите на балканските държави са неприкосновени!
ЕВРОПА
Меркел: Границите на балканските държави са неприкосновени! Меркел: Границите на балканските държави са неприкосновени!

Европейският съвет се готви да бламира ЕК за единния пазар и Лондон Европейският съвет се готви да бламира ЕК за единния пазар и Лондон

Матео Салвини към България: Изпращате съвременни роби в Италия! Матео Салвини към България: Изпращате съвременни роби в Италия!

Лидерът на социалдемократите не изключва коалицията на Меркел да се разпадне при нов спор Лидерът на социалдемократите не изключва коалицията на Меркел да се разпадне при нов спор

Френският парламент даде "право на грешка" на служителите в администрацията Френският парламент даде "право на грешка" на служителите в администрацията