Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

ПК "Архитектура"


Сподели:
06 Февруари 2018, Вторник

Днес се проведе заседание на комисията по архитектура.

В първа точка съветниците одобриха Подробен устройствен план - План за регулация и застрояване (ПУП-ПРЗ) на близо 85 дка, с които населеното място ще бъде разширено.

На заседанието беше обяснено, че терените са намират в местността „Поляните“ и са изцяло частна собственост.

Гл.ар. Виктор Бузев:

"Територията е предназначена за жилищно, нискоетажно строителство. Това означава, че сградите ще са до три етажа, до десет метра височина. Парцелите са с различна площ – между 700 и 4 000 кв. м. След стартиране на инвестиционното намерение за построяване на новия квартал ще започне и изграждането на прилежащата улична мрежа. В плана е предвидено и локално платно, което да осигурява достъп до всички имоти. Терените са частна собственост, но и заданието за изграждане на ПУП-ПРЗ е на частен инвеститор. Предвидено е да бъде обезпечен достъпът на автобуси от градския транспорт. Планирани са също така джобове за поставяне на контейнери за смет и съответните уширения за достъп на сметоизвозващите автомобили. Обърнато е внимание на изискването за съответно озеленяване на жилищния район, както и на обезпечаване с нужните паркоместа."

Съветниците одобриха също ПУП-ПРЗ  на имоти, отредени за разширение на гробищния парк и улична регулация в кв. „Галата“. Към досегашното гробище, чийто капацитет е запълнен на 99%, ще бъдат прибавени нови 4 дка. Става дума за бивши военни терени, които държавата предостави на Община Варна.

Другата тема, която членовете на комисията обсъдиха, беше устройственият план на „Боровец – север“. Те дадоха положително становище за разрешаване изработването на ПУП-ПРЗ на тази част от селищното образувание.


Източник: vlastta.com

В категории: Местна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Норвегия финансира зелени иновации на малки фирми

Аналогова България на опашката на дигитална Европа

Дядо Иван: Който краде от божия храм, получава възмездие

Нено Димов: АЕЦ Белене не е опасен проект, има си екооценка

Европа е пред избор: Националният суверенитет срещу покоряването й

София прилича на бит пазар, недоволен главният архитект