Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

След скандалните разкрития БДЖ вдига заплатите на служителите


Сподели:
06 Февруари 2018, Вторник

Ръководството ще увеличи със задна дата възнагражденията с между 11 и 12.5%

След като разследване на Nova разкри, че футболистите в отбора на БДЖ взимат по-високи заплати от някои служители на локомотивния персонал, Съветът на директорите на „Холдинг БДЖ” е приел да вдигне заплатите на оперативния персонал със задна дата. Считано от 1 януари 2018 г., в зависимост от заеманата длъжност, заплатите на локомотивния персонал в „БДЖ-Пътнически превози” и „БДЖ-Товарни превози” ще бъдат повишени с между 11 и 12.5%.

От компанията обясняват увеличението на трудовите възнаграждения, което става повече от месец след началото на годината, като „резултат на проведените реформи и подобреното финансово състояние в „Холдинг БДЖ” ЕАД и двете дъщерни дружества“.

Въведената бонусна система за локомотивния персонал в „БДЖ-Товарни превози” ЕООД се запазва, чрез което се поощрява коректното изпълнение на служебните им задължения, съобщават от държавния железопътен холдинг.

В края на миналия месец разследване на Nova показа, че във футболния отбор „Локомотив БДЖ“, който е на издръжка на задлъжнелия холдинг и в който централен нападател е изпълнителният директор на „Холдинг БДЖ“ Владимир Владимиров, играчите взимат повече пари, отколкото локомотивните служители. Също така разследването показа, че някои от играчите, близки до Владимиров, са назначени на кухи длъжности в холдинга, което не е позволено. След разкритията министерството на транспорта обяви, че закрива футболния отбор, но без никакви последствия за ръководството на БДЖ.

Разследването показа още, че голяма част от локомотивните служители са принуждавани да полагат извънреден труд над позволеното. При максимално допустими 150 часа извънреден труд годишно, има машинисти с над 300 часа. А причината е, че заплатите са ниски, хората напускат и работата се разпределя върху останалите. За сметка на футболистите, които взимат по-високи заплати, за да ритат заедно с изпълнителния директор.


Източник: economic.bg

В категории: Бизнесът, Други теми

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Проблемът с Търговския регистър не е от надграждането, а в поддръжката от фирма "Лирекс БГ" ООД

Акад. Марков: Драмата на македонците е, че дядовците им са българи!

Дисковете от ТР са изчезнали, а не дефектирали; шефката на екзотичен остров?.“

ООН: "Ислямска държава" има близо 30 000 членове в Сирия и Ирак

За герба на морската столица и българската национална чест

Меркел: Границите на балканските държави са неприкосновени!


НОВИНИТЕ
Розопроизводителите получиха обещаната през май държавна помощ "де минимис" Розопроизводителите получиха обещаната през май държавна помощ "де минимис"

Кола се вряза в пешеходци пред парламента в Лондон Кола се вряза в пешеходци пред парламента в Лондон

Поставят плаващи заграждения заради изтичането на мазут от потъналия кораб край Созопол Поставят плаващи заграждения заради изтичането на мазут от потъналия кораб край Созопол

Виена е най-добрият град за живеене в света за 2018 г. Виена е най-добрият град за живеене в света за 2018 г.

Григор Димитров потвърди за турнира в Пекин Григор Димитров потвърди за турнира в Пекин