Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Откриха главната причина за появата на рак


Сподели:
06 Февруари 2018, Вторник

Учени от университета в Дънди в Шотландия са стигнали до извода, че главната причина за появата на рак е стареещата имунна система.
Резултатите от тези проучвания са публикувани в научното списание Proceedings of the National Academy of Sciences. Вероятността да се развият злокачествени образования се увеличава с възрастта.

Това е така, защото с течение на годините в ДНК се появяват дефекти, които могат да предизвикат промяна на клетъчно ниво. Смята се, че за да се появи рак, са необходими 5-6 мутации. Учените са анализирали 2 милиона случаи на рак сред хора на възраст от 18 до 70 години.

На база на наблюденията си са изчислили възможността за поява на ракови клетки на 100 вида злокачествени тумори. Те са установили още, че основна причина за стареенето на човешкия организъм е дисфункцията на ендокринната жлеза тимус.

С увеличаването на човешката възраст за всеки 16 години тимусът намалява по размер, което води до спад в производството на лимфоцити, които разпознават и унищожават туморните клетки. Стимулирането на дейността на тимусната жлеза, според учените, ще бъде ефективен начин за предотвратяване на рака.


Източник: dnes.dir.bg

В категории: Новините, Здраве, СЪСТОЯНИЯ И ЗАБОЛЯВАНИЯ

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Къде са боновите книжки?

Д-р Стойчо Кацаров: "Преувеличени са числата за фалшивите телкове"

Кога грипът дава усложнения

Ф-16 за България може да са произведени в Индия

Франция разгневена от коментари на Италия за Африка

Александър Урумов: "Европейският съюз и върховенството на беззаконието"


НОВИНИТЕ
Mегалитния комплекс „Купена” край Сърница е бил действащо светилище преди пирамидите Mегалитния комплекс „Купена” край Сърница е бил действащо светилище преди пирамидите

Най-малко 89 души са загинали при експлозията на тръбопровод в Мексико, съобщава АП. Най-малко 89 души са загинали при експлозията на тръбопровод в Мексико, съобщава АП.

Няма шанс за оцелели моряци при пожара край Керченския пролив Няма шанс за оцелели моряци при пожара край Керченския пролив

Денят на Съединението на Украйна Денят на Съединението на Украйна

Путин: "Турски поток" минава през България и Сърбия Путин: "Турски поток" минава през България и Сърбия
ЕВРОПА
Александър Урумов: "Европейският съюз и върховенството на беззаконието" Александър Урумов: "Европейският съюз и върховенството на беззаконието"

Меркел и Макрон подписват безпрецедентен договор за двустранно сътрудничество Меркел и Макрон подписват безпрецедентен договор за двустранно сътрудничество

Европейската комисия с предупреждение към България заради продажбата на гражданство Европейската комисия с предупреждение към България заради продажбата на гражданство

Берлин: "Лондон трябва да заяви какво иска от Брекзит" Берлин: "Лондон трябва да заяви какво иска от Брекзит"

Дипломат №1 на Германия: "Никой не може да спре изграждането на “Северен поток-2“!" Дипломат №1 на Германия: "Никой не може да спре изграждането на “Северен поток-2“!"