Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Съдят шофьор, пребил пешеходец, по-късно починал


Сподели:
18 Януари 2018, Четвъртък

Окръжната прокуратура в Благоевград внесе в съда обвинителен акт срещу 28-годишния Иван Пиринлиев, пребил възрастен пешеходец, който по-късно починал.
На 28.04.2017 г., заедно със свои приятели, Пиринлиев гледал състезанието „Млад огнеборец“ на стадиона в Гоце Делчев. След приключване на събитието тръгнали с неговото „Деу към центъра на града. Около 11:30 ч. наближили магазин „Валан“, където Пиринлиев искал да остави колата на паркинга на търговския обект.

В този момент пеш идвал 68-годишният Иван Шущарков. Шофьорът го видял и подал звуков сигнал. Възрастният пешеходец се обърнал, забелязал движещия се лек автомобил, забавил ход, отдръпнал се назад и отправил реплика към него:

"Какво си се разсвирил?!“.

Подразнен от реакцията му, Пиринлиев го напсувал, след което продължил и спрял на паркинга.

Шущарков обаче отишъл там, застанал до вратата и му заявил:

"Ти какъв си бе, мухльо, че ме псуваш…“

След това пенсионерът хванал Пиринлиев за тениската и започнал да го дърпа, при което дрехата се скъсала. Накрая също го напсувал.

Това ядосало младия мъж, който слязъл от колата и се нахвърлил върху него с юмруци. Нанесъл му силни удари в главата и лицето, от които Шущарков паднал на земята и си ударил главата. Лежал безпомощно по гръб на асфалта, по главата и ушите му имало кръв, а лявото му око било подуто.

Тогава Пиринлиев се изплашил, взел шише с минерална вода от автомобила и го напръскал по лицето, за да се свести. Повдигнал главата му, за да промие раната и го обърнал настрани, за да не си глътне езика. Спътниците му пък подали сигнал за инцидента на спешния телефон 112.

Пострадалият бил транспортиран от медицински екип до болницата в Гоце Делчев, а от там по спешност в здравно заведение в София, където бил веднага опериран. След продължилото 46 дни интензивно лечение обаче починал.

Според експертното заключение между получените травматични увреждания и настъпилата смърт на Шущарков има пряка причинно-следствена връзка.

Предстои да започне съдебен процес срещу Иван Пиринлиев, обвинен в умишлено нанесена тежка телесна повреда, причинила смърт, уточниха от пресцентъра на прокуратурата.


Източник: dir,bg

В категории: Други теми, Новините, Съдебна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Румен Петков: “Илинденска Македония” е посегателство срещу българската история

Зоран Заев признал пред гръцкия премиер, че македонският народ има славянски и албански корени

Кой има интерес от "Три морета" в Европа

Емил Радев: Санкция до 20 млн. евро за компания, неспазваща регламента за личните данни

Ги Верхофстад: Зукърбърг не отговори на опасенията на Европа

С Илинден в името си, Македония няма да реши проблемите, смята историк


НОВИНИТЕ
Щаба на ВМС във Варна отбелязаха 102 години от началото на подводното плаване в България Щаба на ВМС във Варна отбелязаха 102 години от началото на подводното плаване в България

Изгоряха 366 килограма дрога за 21 млн. лева Изгоряха 366 килограма дрога за 21 млн. лева

Путин се шегува с изказване на Макрон Путин се шегува с изказване на Макрон

Арестуваха боклукчии, откраднали камион за смет, за да изсипят боклука пред централата на партията на Макрон Арестуваха боклукчии, откраднали камион за смет, за да изсипят боклука пред централата на партията на Макрон

Живеем в свят с двойни стандарти, обяви сръбският президент Живеем в свят с двойни стандарти, обяви сръбският президент