Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Съдят шофьор, пребил пешеходец, по-късно починал


Сподели:
18 Януари 2018, Четвъртък

Окръжната прокуратура в Благоевград внесе в съда обвинителен акт срещу 28-годишния Иван Пиринлиев, пребил възрастен пешеходец, който по-късно починал.
На 28.04.2017 г., заедно със свои приятели, Пиринлиев гледал състезанието „Млад огнеборец“ на стадиона в Гоце Делчев. След приключване на събитието тръгнали с неговото „Деу към центъра на града. Около 11:30 ч. наближили магазин „Валан“, където Пиринлиев искал да остави колата на паркинга на търговския обект.

В този момент пеш идвал 68-годишният Иван Шущарков. Шофьорът го видял и подал звуков сигнал. Възрастният пешеходец се обърнал, забелязал движещия се лек автомобил, забавил ход, отдръпнал се назад и отправил реплика към него:

"Какво си се разсвирил?!“.

Подразнен от реакцията му, Пиринлиев го напсувал, след което продължил и спрял на паркинга.

Шущарков обаче отишъл там, застанал до вратата и му заявил:

"Ти какъв си бе, мухльо, че ме псуваш…“

След това пенсионерът хванал Пиринлиев за тениската и започнал да го дърпа, при което дрехата се скъсала. Накрая също го напсувал.

Това ядосало младия мъж, който слязъл от колата и се нахвърлил върху него с юмруци. Нанесъл му силни удари в главата и лицето, от които Шущарков паднал на земята и си ударил главата. Лежал безпомощно по гръб на асфалта, по главата и ушите му имало кръв, а лявото му око било подуто.

Тогава Пиринлиев се изплашил, взел шише с минерална вода от автомобила и го напръскал по лицето, за да се свести. Повдигнал главата му, за да промие раната и го обърнал настрани, за да не си глътне езика. Спътниците му пък подали сигнал за инцидента на спешния телефон 112.

Пострадалият бил транспортиран от медицински екип до болницата в Гоце Делчев, а от там по спешност в здравно заведение в София, където бил веднага опериран. След продължилото 46 дни интензивно лечение обаче починал.

Според експертното заключение между получените травматични увреждания и настъпилата смърт на Шущарков има пряка причинно-следствена връзка.

Предстои да започне съдебен процес срещу Иван Пиринлиев, обвинен в умишлено нанесена тежка телесна повреда, причинила смърт, уточниха от пресцентъра на прокуратурата.


Източник: dir,bg

В категории: Други теми, Новините, Съдебна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Проблемът с Търговския регистър не е от надграждането, а в поддръжката от фирма "Лирекс БГ" ООД

Акад. Марков: Драмата на македонците е, че дядовците им са българи!

Дисковете от ТР са изчезнали, а не дефектирали; шефката на екзотичен остров?.“

ООН: "Ислямска държава" има близо 30 000 членове в Сирия и Ирак

За герба на морската столица и българската национална чест

Меркел: Границите на балканските държави са неприкосновени!


НОВИНИТЕ
Розопроизводителите получиха обещаната през май държавна помощ "де минимис" Розопроизводителите получиха обещаната през май държавна помощ "де минимис"

Кола се вряза в пешеходци пред парламента в Лондон Кола се вряза в пешеходци пред парламента в Лондон

Поставят плаващи заграждения заради изтичането на мазут от потъналия кораб край Созопол Поставят плаващи заграждения заради изтичането на мазут от потъналия кораб край Созопол

Виена е най-добрият град за живеене в света за 2018 г. Виена е най-добрият град за живеене в света за 2018 г.

Григор Димитров потвърди за турнира в Пекин Григор Димитров потвърди за турнира в Пекин
ЕВРОПА
Меркел: Границите на балканските държави са неприкосновени! Меркел: Границите на балканските държави са неприкосновени!

Европейският съвет се готви да бламира ЕК за единния пазар и Лондон Европейският съвет се готви да бламира ЕК за единния пазар и Лондон

Матео Салвини към България: Изпращате съвременни роби в Италия! Матео Салвини към България: Изпращате съвременни роби в Италия!

Лидерът на социалдемократите не изключва коалицията на Меркел да се разпадне при нов спор Лидерът на социалдемократите не изключва коалицията на Меркел да се разпадне при нов спор

Френският парламент даде "право на грешка" на служителите в администрацията Френският парламент даде "право на грешка" на служителите в администрацията