Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Съдят шофьор, пребил пешеходец, по-късно починал


Сподели:
18 Януари 2018, Четвъртък

Окръжната прокуратура в Благоевград внесе в съда обвинителен акт срещу 28-годишния Иван Пиринлиев, пребил възрастен пешеходец, който по-късно починал.
На 28.04.2017 г., заедно със свои приятели, Пиринлиев гледал състезанието „Млад огнеборец“ на стадиона в Гоце Делчев. След приключване на събитието тръгнали с неговото „Деу към центъра на града. Около 11:30 ч. наближили магазин „Валан“, където Пиринлиев искал да остави колата на паркинга на търговския обект.

В този момент пеш идвал 68-годишният Иван Шущарков. Шофьорът го видял и подал звуков сигнал. Възрастният пешеходец се обърнал, забелязал движещия се лек автомобил, забавил ход, отдръпнал се назад и отправил реплика към него:

"Какво си се разсвирил?!“.

Подразнен от реакцията му, Пиринлиев го напсувал, след което продължил и спрял на паркинга.

Шущарков обаче отишъл там, застанал до вратата и му заявил:

"Ти какъв си бе, мухльо, че ме псуваш…“

След това пенсионерът хванал Пиринлиев за тениската и започнал да го дърпа, при което дрехата се скъсала. Накрая също го напсувал.

Това ядосало младия мъж, който слязъл от колата и се нахвърлил върху него с юмруци. Нанесъл му силни удари в главата и лицето, от които Шущарков паднал на земята и си ударил главата. Лежал безпомощно по гръб на асфалта, по главата и ушите му имало кръв, а лявото му око било подуто.

Тогава Пиринлиев се изплашил, взел шише с минерална вода от автомобила и го напръскал по лицето, за да се свести. Повдигнал главата му, за да промие раната и го обърнал настрани, за да не си глътне езика. Спътниците му пък подали сигнал за инцидента на спешния телефон 112.

Пострадалият бил транспортиран от медицински екип до болницата в Гоце Делчев, а от там по спешност в здравно заведение в София, където бил веднага опериран. След продължилото 46 дни интензивно лечение обаче починал.

Според експертното заключение между получените травматични увреждания и настъпилата смърт на Шущарков има пряка причинно-следствена връзка.

Предстои да започне съдебен процес срещу Иван Пиринлиев, обвинен в умишлено нанесена тежка телесна повреда, причинила смърт, уточниха от пресцентъра на прокуратурата.


Източник: dir,bg

В категории: Други теми, Новините, Съдебна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Кеворк Кеворкян: Запушете си устите! Отворете си ушите! Чухте ли, какво каза Орбан?

Делян Добрев успокои: Спокойно можем да заменим Сидеров с Марешки!

Сова Харис: Около 3/4 от българите са против ратификацията на Истанбулската конвенция

Собственикът на “Енерго про” за продажбата на ЧЕЗ в България: Повече от 20 години съм работил в Източна Европа, никога не съм срещал нещо такова

Екокоалиция: Държавата разменя с "Юлен" "кон за кокошка"

Два разказа за "необходимото и неизбежно правосъдие"


НОВИНИТЕ
Пускат сребърна монета по случай 140 години от Освобождението Пускат сребърна монета по случай 140 години от Освобождението

Апелативният съд потвърди оправдателната присъда на Алексей Петров Апелативният съд потвърди оправдателната присъда на Алексей Петров

Варна посреща националния празник с богата програма Варна посреща националния празник с богата програма

Индия минава изцяло на LED осветление Индия минава изцяло на LED осветление

Юнкер призна за конфликт между ЕК и Полша Юнкер призна за конфликт между ЕК и Полша