Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Юнкер: Българският глас ще се чува силно следващите шест месеца


Сподели:
12 Януари 2018, ПетъкБългарският глас ще се чува силно и ясно в Европа през следващите шест месеца. Това каза председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, който участва в церемонията по откриването на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, която се провежда в Народния театър в столицата.

„Председателството е в ключов момент за много инициативи, свързани с нашите граждани и очертават бъдещето. Не мога да си представя по-добър човек от Бойко, който да построи нужните мостове. Той ще направи това със сила, защото е силен и устремен европеец“, каза Юнкер. Той е категоричен, че мястото на България е в Шенген и Еврозоната и ние като държава можем да разчитаме на неговата подкрепа, за да влезем там. „Ние ще работим в посока на това. Европейската комисия ще бъде заедно с България, защото съединението прави силата“, каза председателят на ЕК.

„За мен е голямо удоволствие да съм тук за първото Българско председателство на Съвета на ЕС. Всички сме чакали това и сме сигурни, че българите помнят часовниците, които отброяваха времето до присъединяването на страната в ЕС през 2007 г. Лично аз се чувствам като малка част от удивителното пътешествие на България - още от деня, в който подписах като премиер на Люксембург декларацията за присъединяване“, каза още Юнкер. Той добави, че никога не се е съмнявал в необходимостта от участието на българското обществото в европейската общност. „Знам колко саможертви са дадени от хората, за да има европейско бъдеще България“, каза той.


Източник: economic.bg

В категории: Анализи и коментари, Европа

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Иранските проблеми са вътрешни, а не само от санкциите, предупреди Хаменеи

Борисов влезе в агонизиращата фаза на "снишаването"

Събитията в Румъния все повече започват да приличат на добре подготвен майдан

Голямото геополитическо пренареждане

Вълчев: Борисов даде срок на БАН и НИМХ да намерят решение на проблема до сряда

Георг Георгиев към Радев: В дипломацията нещата не стоят по същия начин, по който в авиацията