Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Първите деца за 2018 г. в София, Шумен и Варна са момченца, в Пловдив - момиченце


Сподели:
01 Януари 2018, Понеделник

Първите деца, родени в София, Варна и Шумен са момчета. В Пловдив обаче първото бебе, проплакало през Новата година е момиче.
Първото бебе за новата година в София е Александър, който се е родил в болница „Шейново“ в първите минути на 2018-а. Обикновено в новогодишната нощ в болницата са се раждали по няколко деца, но намалелия брой новородени все пак е очакван, предвид спада в раждаемостта у нас, коментира БТВ.

Тази сутрин се е родило още едно бебенце в "Шейново", а в страната са проплакали за първи път десетки деца в първите минути на 2018 г.

Първото дете за новата 2018 година за столичния “Майчин дом” се роди в 00:46 часа, момченце е, тежи 3420 грама и е 50 см, съобщи Новини.бг. Най-големият акушеро-гинекологичен център в страната изпрати 2017 г. с 3910 бебета. "В “Майчин дом” се раждат най-много бебета от цялата страна. Това се дължи на високия професионализъм на всички специалисти и на грижата, която е на световно ниво в болницата”, коментира изпълнителният директор на “Майчин дом” доц. Иван Костов. “Благословени сме отговорността за майките и техните рожби да е същността на работата ни”, допълни доц. Костов в първия ден от новата година.

В “Майчин дом” се намира и най-добрата Неонатологична клиника, която през тази година е поела грижата за над 730 недоносени бебета, родени в болницата или приети от други родилни клиники. През 2017 г. в “Майчин дом” са се родили 134 двойки близнаци и едни тризнаци.

През 2017 г. новородените в България са около 5000 по-малко в сравнение с предишната година. До 20 декември в страната е имало 56 197 pаждания, а през 2016 г. към същата дата те са били 60 917.

В София ражданията през 2017-а са с 570 по-малко, но все пак столицата е на първо място по раждаемост с 15 088 новородени, следвана от Пловдив, където за миналата година са се родили 6429 дечица.

Областта с най-голям спад в раждаемостта у нас е Варна, където са се родили 814 бебенца по-малко, общо 3773 за изминалата година, по данни на Министерството на здравеопазването.


Източник: epicenter.bg

В категории: Други теми, Новините, БРЕМЕННОСТ И ДЕТЕ

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Норвегия финансира зелени иновации на малки фирми

Аналогова България на опашката на дигитална Европа

Дядо Иван: Който краде от божия храм, получава възмездие

Нено Димов: АЕЦ Белене не е опасен проект, има си екооценка

Европа е пред избор: Националният суверенитет срещу покоряването й

София прилича на бит пазар, недоволен главният архитект
ЕВРОПА
Европа е пред избор: Националният суверенитет срещу покоряването й Европа е пред избор: Националният суверенитет срещу покоряването й

Мадрид блокира новия състав на каталунското правителство Мадрид блокира новия състав на каталунското правителство

Зукърбърг на открито изслушване в Европарламента Зукърбърг на открито изслушване в Европарламента

Деца станаха европейски лидери за един ден Деца станаха европейски лидери за един ден

Днес в София  се провежда едно от най-важните събития за минерално-суровинната индустрия в Европа Днес в София се провежда едно от най-важните събития за минерално-суровинната индустрия в Европа