Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Четвърти обвинен по делото срещу "мозъка" на "Суджукгейт"


Сподели:
28 Декември 2017, Четвъртък

Софийската градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение спрямо още един човек по делото срещу "мозъка" на аферата "Суджукгейт" Живко Мартинов. Обвинен е него близък приятел - Петър Малджиев.

Петър Малджиев е обвинен за две престъпления - закана за убийство и опит за принуда.
Той е четвъртият обвиняем по делото, по което вече бяха привлечени към наказателна отговорност бившият депутат от ПП ГЕРБ Живко Мартинов, бившият директор на ОДМВР - Добрич - Веселин Колев и директорът на Областна дирекция по безопасност на храните в Добрич Розалина Брайкова.

В хода на разследването до настоящия момент е установено, че Малджиев е близък приятел на обвинените. Той бил собственик на два хотела в курортно селище Кранево, притежавал и казино в град Добрич, както и други търговски обекти. Назад във времето е бил шеф на "Аполо и Болкан" и е бил свързан с бившите силови групировки.

Във връзка с започналото наказателно производство срещу Живко Мартинов, през месец ноември тази година Малджиев се заканил с убийство на двама от свидетелите по делото, а спрямо трети се опитал да упражни принуда, като го заплашил със саморазправа, за да го мотивира да оттегли вече депозирани показания срещу Мартинов и Колев.

Ако бъде признат за виновен Малджиев може да получи наказание "лишаване от свобода" за срок до 6 години за всяко едно от престъпленията.

Понастоящем спрямо Малджиев е взета мярка за неотклонение "подписка".

Припомняме, срещу бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов са повдигнати общо шест обвинения. Сред тях са обвинения за изнудване, обвинение за закана с убийство, обвинение за лично укривателство, принуда и престъпление срещу реда на управление. Определена му е мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 5 000 лв.

Веселин Колев е привлечен към наказателна отговорност за закана с убийство, принуда и подбуждане към лъжесвидетелстване. Определена му е мярка за неотклонение "подписка".


В категории: Съдебна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Радев е проблем. Сидеров е още по-голям проблем

Ново изследване на храните у нас и в Западна Европа: Двойни стандарти за качество и цена

Съветът на Европа: Българите имат отрицателно отношение към мигранти и бежанци

Украйна бяга от Руската църква, иска автокефалия от Вселенския патриарх

Марин Марковски по делото на Иванчева: Малко им е тъмна елхата на прокурорите!

Неочаквано! Лидерът на „Атака“ обяви: Предстои България да отмени санкциите срещу Русия