Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

ПК „Правна комисия“


Сподели:
18 Декември 2017, Понеделник

Днес правната комисия одобри промени в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и услуги.

Една от промените е, че родителите на деца с увреждания във Варна няма да плащат такси в детските ясли и градини. Процентът на инвалидност на децата ще е без значение, необходимо е единствено експертно решение на ТЕЛК/НЕЛК.

В момента от такса са освободени родителите на деца с над 70% инвалидност. В писмо от Свилена Христова, председател на фондация „Живот със синдрома на Даун“, се иска процентът да бъде намален на 50%, като тази промяна ще засегне около 167 деца.

Тодор Балабанов, председател на Общински съвет- Варна:

„Извършихме допълнителен анализ и се установи, че към момента децата с инвалидност под 50%, посещаващи детски заведения във Варна, са около 15. Затова предлагаме всички деца с различна степен на увреждане да бъдат освободени от такса. Предвижда се измененията да влязат в сила от 1 януари 2018 г.“

Членовете на Правната комисия гласуваха още две промени в Наредбата за определянето и администрирането на местните данъци и цени на услуги на територията на Община Варна.
Първата засяга срока за подаване на декларации за съдове за битови биоразградими отпадъци от кухни и заведения за обществено хранене, които ще се използват през годината. След поправката крайният срок за подаване е до 1 март 2018 г.

Другата промяна, която бе гласувана от съветниците, е таксата за битови биоразградими отпадъци да бъде намалена от 12 лв. на 6 лв. за брой съд-кофа с вместимост 240 литра.
С намаляването на размера на таксата, от градската управа се надяват да стимулират фирмите да използват услугата за разделно събиране на битовите биоразградими отпадъци, както и да има по-добра събираемост.


Източник: vlastta.com

В категории: Местна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Проблемът с Търговския регистър не е от надграждането, а в поддръжката от фирма "Лирекс БГ" ООД

Акад. Марков: Драмата на македонците е, че дядовците им са българи!

Дисковете от ТР са изчезнали, а не дефектирали; шефката на екзотичен остров?.“

ООН: "Ислямска държава" има близо 30 000 членове в Сирия и Ирак

За герба на морската столица и българската национална чест

Меркел: Границите на балканските държави са неприкосновени!