Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

ООН: Иран изпълнява изцяло международното споразумение от 2015 г. за ядрената му програма


Сподели:
12 Декември 2017, ВторникИран изпълнява изцяло международното споразумение от 2015 г. за ядрената му програма. Това се твърди в доклад на генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, внесен в Съвета за сигурност. Споразумението е най-добрият начин да се гарантира, че иранската ядрена програма е само за мирни цели, подчертава Гутериш в доклада, който ще бъде обсъждан в Съвета на 18 декември.

Неотдавнашният отказ на американския президент Доналд Тръмп да потвърди, че Иран спазва ангажиментите си по ядреното споразумение, за съжаление, е създал значителна неяснота за бъдещето на това споразумение, сключено между Иран и шестте големи сили - Съединените щати, Русия, Китай, Франция, Великобритания и Германия, посочва генералният секретар на ООН. Наред с това той изтъква досегашния ангажимент на Вашингтон да зачита споразумението, отбелязва Франс прес.В категории: Анализи и коментари, Други теми

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Цацаров иска ред, а не реформа в затворите

Хора, опомнете се, разделят ви по нацистки, за да ви убият по-лесно!

Европа да благодари на Гърция за спасяването

22 юни 1941 г германската армия напада СССР. Втората световна война започва не на 22 юни 1941, а на 1 септември 1939 година!

Трябва ли да пратим ООН на бунището на историята

Ивайло Калфин: Българската държава не ме подкрепи за шеф на ОЛАФ