Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Мая Манолова: Столичани, а и не само те, са ходещи роби на „Топлофикация”


Сподели:
07 Декември 2017, ЧетвъртъкСтоличани, а и не само те, са ходещи роби на „Топлофикация”, ходят с едно парно закачено на крака. Искаме да направим този товар по-поносим за гражданите.Това заяви омбудсманът Мая Манолова в „Здравей, България” на Нова телевизия.

Според приетите промени в ГКП, монополни дружества като „Топлофикация” няма да могат да осъждат гражданите неприсъствено, по думите й.  „Това вече няма да се случва, с това се преборих през парламента.  "Т.е., ако гражданинът не бъде намерен на посочения адрес, той няма да бъде осъден автоматично. Делото ще бъде прекратено и ще се води исков процес”, категорична беше Манолова. 

Вчера се разбра, че има институция - Върховния административен съд, която е готова да осъди "Топлофикация-София" заради таксата "юрисконсулт". Това дело трябваше да бъде спечелено от мен, защото е в интерес на гражданите. "Топлофикация" трябва да бъде дисциплинанирана и да дава отчет как харчи парите на столичани. "Топлофикация" и нейното ръководство дължат уважение на всеки един столичанин, защото те са изпълнители, собственици са гражданите. А в момента изпълнителите са се превърнали в тартори, заяви Манолова.

По думите и с паралелния износ на лекарства се убива надеждата на много тежко болни. Тези пациенти се оставят без шанс за живот. Да вземеш надеждата на болния и да го обърнеш в числа от бюджета – това е жестоко и нечовешко. Аз ще се боря докрай срещу това безчовечно отношени, подчерта омбудсманът.


Източник: faktor.bg

В категории: Анализи и коментари, Други теми

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Борисов към ЕС: Оставяме Русия, САЩ, Китай и Турция да взимат нашите решения

Юнкер: България е вдъхновяващ пример за Западните Балкани

Лекарят на Белия дом: Тръмп е в отлично здраве

Депутат и журналист в спор за доброволната военна служба

Веселин Марешки се извъртя за Истанбулската конвенция, вече я подкрепя

Петков: Има ниска безработица и глад за квалифицирани кадри