Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

ЕС реформира общата селскостопанска политика


Сподели:
04 Декември 2017, Понеделник

Акцент е поставен върху възможностите да се насърчават младите хора да започнат селскостопанска дейност

Опростени правила и по-гъвкав подход в общата селкостопанска политика ще гарантират, че тя ще постигне реално резултати и ще подпомага земеделските стопани, както и ще насърчава устойчивото развитие на селското стопанство в ЕС. Около това се обединиха експерти от ЕК .

Инициативата на Брюксел е държавите членки да поемат по-голяма отговорност, когато решават как и къде да инвестират средствата си по линия на общата селскостопанска политика, за да постигне амбициозните общи цели, свързани с околната среда, изменението на климата и устойчивото развитие.

Настоящата двустълбова структура се запазва, а чрез опростения и по-гъвкав подход ще бъдат набелязани подробни действия за постигане на целите, договорени на равнището на ЕС. Така всяка държава от ЕС ще разработи свой собствен стратегически план, одобрен от Комисията, в който ще определи как възнамерява да постигне целите.

Вместо върху съответствието с изискванията, акцента ще бъде поставен по-скоро върху наблюдението на напредъка и гаранциите за това финансиранетода бъде насочено към постигане на конкретни резултати. Преминаването от общовалиден към индивидуализиран подход означава, че самата политика, както и въздействието й върху реалния живот ще бъдат по-близо до хората, които я прилагат на практика.

Подкрепата за земеделските стопани ще продължи посредством системата за преките плащания. Изменението на климата и натискът върху природните ресурси ще продължат да оказват влияние върху селското стопанство и производството на храни.

Бъдещето на ОСП следва да бъде отражение на по-амбициозни цели по отношение на ефективното използване на ресурсите, грижата за околната среда и действията в областта на климата. Промяната в ОСП включват насърчаване на използването на модерни технологии за подпомагане на стопаните по места и повишаване на прозрачността и сигурността на пазара.

Акцент е поставен върху възможностите да се насърчават младите хора да започнат селскостопанска дейност.


Източник: news.bg

В категории: Европа, Бизнесът

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Над 124 000 души са с оръжия без да са ловци

ООН: Иран изпълнява изцяло международното споразумение от 2015 г. за ядрената му програма

Борисов не трябва да дава оставка без консултиране с Обединени патриоти

Макрон се надява Тръмп да преосмисли Парижкото споразумение

Тристранката ще обсъди минималната заплата и финансите на общинските болници

25 страни от ЕС в проекта за европейска отбрана