Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Мартин Шулц трябва да е лидер на социалдемократите, но не и канцлер, сочи допитване


Сподели:
24 Ноември 2017, Петък


Бившият председател на Европейския парламент Мартин Шулц има подкрепа да остане лидер на Германската социалдемократическа партия, но остава значително по-малко популярен като бъдещ канцлер на Германия.


70 на от членовете на Социалдемократическата партия подкрепят Шулц да остане партиен лидер засега. Ако Германия се отправи към предсрочни избори, тази подкрепа спада до 51 процента.
Сред всички политическите партии 54 на сто от всички анкетирани са посочили, че не искат Шулц да бъде бъдещ кандидат за канцлер.

Това е в контраст с подкрепата на мнозинството за настоящия канцлер Ангела Меркел, оставаща кандидат на партията си в следващи избори - сценарий, който 55% от анкетираните във всички партии са заявили, че биха подкрепили.

В рамките на членовете на Християндемократическия съюз на Меркел и техните съюзници от Християнсоциалния съюз, 84 на сто подкрепят Меркел като бъдещ кандидат за канцлер, а 82 процента искат тя да остане лидер на Християндемократическия съюз, показва допитването.
Партията на Меркел спечели парламентарните избори през септември, но коалиционните преговори с либералната Свободна демократическа партия и със Зелената партия се провалиха в неделя, което принуди социалдемократите да преосмислят позицията си за сформиране на голяма коалиция с Меркел.

Ако не успее да се осъществи голяма коалиция, страната може да се отправи към предсрочни избори. Меркел също така може да се опита да управлява правителство на малцинството, който вариант набира все повече привърженици в Берлин.


Източник: news.bg

В категории: Анализи и коментари, Европа

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Вицепрезидентът: Образованието е ключ за адаптиране към променящия се пазар на труда

Европа може и да се измъкне от митата на Тръмп

Отровения руски агент, Турция, Брекзит: Какво обсъждат лидерите на ЕС днес и утре

Захариева: Нямаме информация срещата с Ердоган да бъде отложена

Министър Караниколов: 131 са опасните язовири те ще са под контрола на държавата

Зукърбърг: Facebook трябва да бъде по-строго регулирана