Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Великобритания отделя още 3 млрд. паунда за Brexit


Сподели:
23 Ноември 2017, Четвъртък

"Преговорите за бъдещите ни отношения с Европейския съюз са в критична фаза", каза финансовият министър Филип Хамънд

Финансовият министър Филип Хамънд връчи официалния бюджет на правителството на Великобритания във време, когато управляващата консервативна партия е изправена пред предизвикателни политически и икономически обстоятелства.
При представянето на разпределението на средствата Хамънд обеща да отдели 3 млрд. паунда през следващите две години за планиране на извънредни ситуации при Brexit.
"Преговорите за бъдещите ни отношения с Европейския съюз са в критична фаза", каза той. „Вече инвестирахме близо 700 млн. паунда в подготовката на Brexit, а днес през следващите две години отделяме още 3 млрд. паунда", добави министърът.
Хамънд накратко описа целта, търсена от правителството - "глобалната Великобритания" или процъфтяваща икономика с равни възможности за всички, където всеки ще може да мечтае за собствен дом и да го притежава. По този повод той обеща да изгради 300 000 нови жилища годишно до средата на 2020 г. и каза, че управляващата партия ще се справи с неефективността на пазара на имоти, пише CNBC.
Другата цел е цивилизована и толерантна държава, отворена към външния свят и бъдещето. Според министъра днес такова общество не може да бъде изградено, но той ще направи всичко възможно да положи основите.В категории: Европа, Новините

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Агенция АФИС: Благодарение на Гинка БСП се изравни с ГЕРБ

С колекцията на Васил Божков България признава иманярството за законно

"Да, България Варна" с позиция спрямо поведението на българското правителство по отношение на турския диктатор Реджеп Ердоган

Кметицата на Париж иска да направи целия градски транспорт безплатен заради смога

”Антикорупция”: Проф. Димитров е подписал договори с роднини

АФИС: Само 4% от българите искат ЧЕЗ да е на Гинка Върбакова