Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Варна с четири номинации в конкурса „Сграда на годината“


Сподели:
10 Ноември 2017, Петък

Общо четири са тазгодишните номинации в конкурса „Сграда на годината“ за реализирани проекти във Варненско.

В категория „Атракционни сгради“ с още два обекта сили мери „Аквахаус термал енд бийч на „Св. Св. Константин и Елена“. Архитект на комплекса е Светослав Станиславов. Постигнат е изчистени обеми и светли пясъчни цветове на фасадите и покривите, която е като естествена връзка между морето и зеленината. Комплексът е разположен на площ от 6000кв.м, които са застроени предимно от едноетажни сгради. В основата на функционирането на проекта е геотермалната вода.

Новият хипермаркет „Кауфалнд“ е номиниран с още шест здания в категория „Производствени, логистични и търговски сгради“. Имотът е с площ 14 458 м2. Отоплението и охлаждането на сградата е решено посредством технология използваща отпадната топлина на хладилната инсталация. Сградата на хипермаркета е със сглобяема, стоманобетонна, двуетажна рамкова конструкция Фасадното оформление е eнергийно-ефективно и е решено чрез лек сандвич панел от минерална вата и ламарина закрепен със стоманена подпорна конструкция към гредите на подовата и покривната конструкция.

Комплекс „Карпе вита“ в курорта „Св. Св. Константин и Елена“ намира място сред номинираните в категория „Жилищни комплекси и многофамилни сгради“. Архитекти са арх. Георги Митрев; арх. Борис Клинчев; арх. Бранимир Банков. Комплекс е разположен в непосредствена близост (300м) до морския бряг. Състои от пет сгради с едно-, дву- и тристайни апартаменти, открити басейни, градина и зона за отдих, СПА, детски кът и паркоместа. Включва 193 апартамента.

В категория „Жилищни сгради с до 10 хил. РЗП“ е номинирано зданието „Санта хоум“ в Траката. Сградата е близо до морския бряг и се състои от 5 етажа с 16 апартамента. Разполага и със па-център за обитателите на сградата със сауна.

Конкурсът, който е с над 10 категории, е учреден през 2002 година. Той е най-престижното събитиe в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата и отличава най-добрите постижения през съответната година.

Най-значимите реализации в България, получили разрешение за ползване през годината, кандидатстват и преминават през оценка на авторитетно жури от уважавани представители на професионалните общности. Церемонията по връчването на наградите се провежда на официална гала вечеря през месец декември, която събира водещите инвеститори, строителни компании, архитекти и други участници в строително-инвестиционния процес.


Източник: moreto.net

В категории: Новините, Бизнесът

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Московски: За добро или за лошо, вече въздухът в света има цена

Мартин Шулц трябва да е лидер на социалдемократите, но не и канцлер, сочи допитване

Ще има ли отново голяма коалиция в Германия?

Първанов похвали Борисов за отношенията с Македония: Добре е, че правим сега обща история!

България днес - през очите на хора, които я познават

Как Франция попадна в борбата за надмощие между Саудитска Арабия и Иран


НОВИНИТЕ
Повдигнаха обвинения на двама души за потъването на кораба „Хера“ Повдигнаха обвинения на двама души за потъването на кораба „Хера“

В Анкара е разкрито духовно училище на Ислямска държава В Анкара е разкрито духовно училище на Ислямска държава

Kocтa Pиĸa ce дoближи дo 100% изпoлзвaнe нa възoбнoвяeмa eнepгия Kocтa Pиĸa ce дoближи дo 100% изпoлзвaнe нa възoбнoвяeмa eнepгия

Отличиха най-добрите български фирми за 2016 г. Отличиха най-добрите български фирми за 2016 г.

ВМРО отбелязва с "Български марш" годишнината от Ньойския договор ВМРО отбелязва с "Български марш" годишнината от Ньойския договор