Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Варна с четири номинации в конкурса „Сграда на годината“


Сподели:
10 Ноември 2017, Петък

Общо четири са тазгодишните номинации в конкурса „Сграда на годината“ за реализирани проекти във Варненско.

В категория „Атракционни сгради“ с още два обекта сили мери „Аквахаус термал енд бийч на „Св. Св. Константин и Елена“. Архитект на комплекса е Светослав Станиславов. Постигнат е изчистени обеми и светли пясъчни цветове на фасадите и покривите, която е като естествена връзка между морето и зеленината. Комплексът е разположен на площ от 6000кв.м, които са застроени предимно от едноетажни сгради. В основата на функционирането на проекта е геотермалната вода.

Новият хипермаркет „Кауфалнд“ е номиниран с още шест здания в категория „Производствени, логистични и търговски сгради“. Имотът е с площ 14 458 м2. Отоплението и охлаждането на сградата е решено посредством технология използваща отпадната топлина на хладилната инсталация. Сградата на хипермаркета е със сглобяема, стоманобетонна, двуетажна рамкова конструкция Фасадното оформление е eнергийно-ефективно и е решено чрез лек сандвич панел от минерална вата и ламарина закрепен със стоманена подпорна конструкция към гредите на подовата и покривната конструкция.

Комплекс „Карпе вита“ в курорта „Св. Св. Константин и Елена“ намира място сред номинираните в категория „Жилищни комплекси и многофамилни сгради“. Архитекти са арх. Георги Митрев; арх. Борис Клинчев; арх. Бранимир Банков. Комплекс е разположен в непосредствена близост (300м) до морския бряг. Състои от пет сгради с едно-, дву- и тристайни апартаменти, открити басейни, градина и зона за отдих, СПА, детски кът и паркоместа. Включва 193 апартамента.

В категория „Жилищни сгради с до 10 хил. РЗП“ е номинирано зданието „Санта хоум“ в Траката. Сградата е близо до морския бряг и се състои от 5 етажа с 16 апартамента. Разполага и със па-център за обитателите на сградата със сауна.

Конкурсът, който е с над 10 категории, е учреден през 2002 година. Той е най-престижното събитиe в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата и отличава най-добрите постижения през съответната година.

Най-значимите реализации в България, получили разрешение за ползване през годината, кандидатстват и преминават през оценка на авторитетно жури от уважавани представители на професионалните общности. Церемонията по връчването на наградите се провежда на официална гала вечеря през месец декември, която събира водещите инвеститори, строителни компании, архитекти и други участници в строително-инвестиционния процес.


Източник: moreto.net

В категории: Новините, Бизнесът

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
КНСБ подкрепя преразглеждането на директивата за командировани работници

Голямото британско наказание на Русия, което изуми света

Ако целта е убийството на БНТ, нека го кажат

Какви са очакванията от предстоящата среща Турция -ЕС?

Нямаме ефективно законодателство за преследване и дебнене.

Цачева коментира битовата престъпност и нейната сестра е жертва на грабеж


НОВИНИТЕ
Първата ефективна присъда за тероризъм започна да тече в България Първата ефективна присъда за тероризъм започна да тече в България

Върнаха провесеното през тераса бебе на семейството Върнаха провесеното през тераса бебе на семейството

БАБХ проверили 170 млечни продукта през 2017 година БАБХ проверили 170 млечни продукта през 2017 година

Съдят бившия президент на ЮАР Зума Съдят бившия президент на ЮАР Зума

Деян Донков е първият носител на наградата на фондация "Проф. Крикор Азарян" Деян Донков е първият носител на наградата на фондация "Проф. Крикор Азарян"