Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

ДПС защити чувствителната земеделска душа


Сподели:
09 Ноември 2017, Четвъртък

ДПС е в защита на земеделските производители, а Хасан Адемов се застъпи за правата им в декларация от трибуната на парламента. Никой не е по-голям от хляба, подчерта той.

Не посягайте на хляба им, настоя депутатът. По думите му масата няма модерни трактори и комбайни, но има чувствителна и ранима душа. Повод за недоволството на партията е приетия на първо четене бюджет на ДОО, в който се повишава минималният осигурителен доход за земеделците от 300 на 480 лв. минималният осигурителен доход на земеделските производителите.

Това бърка в джоба, акцентира Адемов. Темповете на растеж на осигуровките са несъизмерими спрямо приходите от продажби на земеделските производители, предупреди депутатът. ДПС прогнозира семейните ферми ще потърсят спасение в сивия сектор без никаква социална защита.

Дали този акт е случаен, или израз на преднамерено отношение, пита Хасан Адемов. Той се обяви срещу това грубо посегателство върху хляба на тези отрудени и работливи български граждани.

Но защо искаме и търсим финансова стабилност и баланс само от земеделските производители, при положение че над 4 милиарда е дефицитът в НОИ, пита още депутатът. В името на властта всичко е допустимо, предположи Адемов.


Източник: news.bg

В категории: Анализи и коментари, Конфликтни теми

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Наглият подарък за Домусчиев и Пеевски

Андрей Райчев: Президентът рано или късно ще събори правителството

Каракачанов съветва Симеонов да се учи от грешките

Към Нинова: Удивително ми напомняте канцлера Меркел!

Порожанов се оплака, че фермерите пречат на властите

Борисов: Турция няма шанс да влезе в ЕС


НОВИНИТЕ
Тръмп кани Путин във Вашингтон през есента Тръмп кани Путин във Вашингтон през есента

Парламентът избра д-р Дечо Дечев за управител на НЗОК Парламентът избра д-р Дечо Дечев за управител на НЗОК

Идва слънце Идва слънце

Миньорите от закрити рудници с право на ранно пенсиониране Миньорите от закрити рудници с право на ранно пенсиониране

Франция забранява със закон използването на телефони в училище Франция забранява със закон използването на телефони в училище
ЕВРОПА
Испания отмени международната заповед за арест на Карлес Пучдемон Испания отмени международната заповед за арест на Карлес Пучдемон

България е взела правилните мерки срещу чумата по животните, заяви еврокомисията България е взела правилните мерки срещу чумата по животните, заяви еврокомисията

Македонският парламент единодушно подкрепи членството на страната в НАТО Македонският парламент единодушно подкрепи членството на страната в НАТО

ЕК започва процедура по налагане на санкции срещу Унгария за "Стоп Сорос" ЕК започва процедура по налагане на санкции срещу Унгария за "Стоп Сорос"

Брюксел даде на България два месеца да отговори на опасенията за "Натура 2000" Брюксел даде на България два месеца да отговори на опасенията за "Натура 2000"