Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Млади варненски таланти покориха Балканска олимпиада за музика и танц в Белград


Сподели:
07 Ноември 2017, ВторникНад 50 талантливи деца и младежи от Варна и други български градове участваха във Втората балканска олимпиада за музика и танц в Белград-Сърбия, която се проведе на 4 и 5 ноември. Голяма част от тях са възпитаници на музикалният педагог Мила Маврова. Нейните солисти от фондация „Звезди на изкуството" се представиха особено блестящо.

Някои от участниците й бяха подпомогнати финансово от Варна-Младежка европейска столица. Сред първите с награди бяха поп-певците Ралица Атанасова, Михаела Христова, Иван Славов, Кристалена Стоянова и оперната певица Златина Хаджиева. Всички пианисти на музикална школа „Ритъм и звук" Варна с ръководител Наталия Стойнова получиха награди за успешното си представяне.

Впечатлиха и певците от Каспичан с ръководител Луиза Карагенова. 10-годишният Марио Младенов развълнува до сълзи директорката на олимпиадата Евгения Веда. Много силно беше представянето на изпълнителите от школата Ню Войсез от Търговище с ръководител Десислава Станкова. Младата Александра Тенева изправи на крака част от журито и получи най-високото отличие за своята школа.

Студиото за класически и съвременни танци „Попова" с ръководител Марина Великова взриви сръбската публика и получи най-добрите отличия в тази категория. Представители на Фондация „Звезди на изкуството" успяха да популяризират в Белград Варна-Европейска младежка столица с рекламни материали.

Мила Маврова получи купа за принос към Втората балканска олимпиада. Тя сподели, че нашите участници са се прибрали от участието си в престижното събитие мотивирани и позитивно заредени.


С достойното си представяне успяхме да разнесем славата на страната ни и на Варна, допълни Маврова.


Източник: dariknews.bg

В категории: Новините, Зона арт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Московски: За добро или за лошо, вече въздухът в света има цена

Мартин Шулц трябва да е лидер на социалдемократите, но не и канцлер, сочи допитване

Ще има ли отново голяма коалиция в Германия?

Първанов похвали Борисов за отношенията с Македония: Добре е, че правим сега обща история!

България днес - през очите на хора, които я познават

Как Франция попадна в борбата за надмощие между Саудитска Арабия и Иран