Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

ПК „Собственост и стопанство“


Сподели:
31 Октомври 2017, Вторник

Днес се проведе заседание на комисията по собственост и стопанство.

В първите точки съветниците приеха предложения, относно одобряване на пазарна оценка във връзка с провеждане на публичен търг за продажба на:

-  имот-частна общинска собственост, находящ се в община Варна, с. Казашко, ул. „Липа“ № 2.
-  имот-частна общинска собственост, находящ се в община Варна, с. Казашко, ул. „Липа“ № 4.
-   имот-частна общинска собственост, находящ се в община Варна, с. Каменар, УПИ 1-общ.
-   имот-частна общинска собственост, находящ се в община Варна, с. Каменар, УПИ XXII-452.
-   имот-частна общинска собственост, находящ се в община Варна, с. Каменар, УПИ VI-428,430.
-   имот-частна общинска собственост, находящ се в община Варна, с. Каменар, УПИ УШ-общ.
-   имот-частна общинска собственост, находящ се в община Варна, с. Каменар, УПИ IX-509.
-   имот-частна общинска собственост, находящ се в община Варна, с. Каменар, УПИ VTI-508.
-   имот-частна общинска собственост, находящ се в община Варна, с. Звездица, ул. „Вега“ № 31.
-   имот-частна общинска собственост, находящ се в община Варна, с. Звездица, ул. „Вега“ № 29.
-    имот-частна общинска собственост, находящ се в община Варна, с. Тополи, ул. „Д-р, Атанас Липов“, представляващ ПИ с идентификатор 72709.501.801.

В следващата точка съветниците одобриха пазарни оценки във връзка със сключване на предварителен договор по чл. 17, ал. 2, т. 3 и ал. 5 от Закона за. устройство на територията, за имоти, находящи се в гр. Варна, со „Манастирски рид, Бялата чешма и Дъбравата“, ПИ с идентификатори 10135.2517.4759, 10135.2517.1550, 10135.2517.9506, 10135.2517.1549,10135.2517.4671.

На своето заседание комисията одобри пазарни оценки във връзка със сключване на предварителен договор по чл. 15, ал. 3 от Закона за устройство на територията, за имоти, находящи се в гр. Варна, со „Боровец-юг“, ПИ с идентификатори 10135.5403.3608, 10135.5403.9664.

В следващата точка местните депутати одобриха пазарни оценки във връзка със сключване на предварителен договор по чл. 15, ал. 3 от Закона за устройство на територията, за имоти, находящи се в гр. Варна, со „Боровец-юг“, ПИ с идентификатори 10135.5404.1608, 10135.5404.9753.

На комисията бяха одобрени и пазарни оценки във връзка със сключване на предварителен договор по чл. 15, ал. .3 от Закона за устройство на територията, за имоти, находящи се в гр. Варна, кв. „В иница“, ПИ с идентификатори 10135.2575.713, 10135.2575.1511.

Следващата точка бе относно допълване на „Годишна- програма за - управление и разпореждане с имоти - общинска собственост за 2017г.” и одобряване на пазарна оценка във връзка със сключване на предварителен договор по чл. 15, ал. 3 от Закона за устройство на територията, за имот, находящ се в гр. Варна, Западна промишлена зона, ПИ с идентификатор 10135.4510.748.
Предложението бе прието.

В следващата точка съветниците одобриха пазарна оценка във връзка със сключване на окончателен договор за прехвърляне право на собственост върху имот, находящ се в гр. Варна, СО „Манастирски рид, Бялата чешма и Дъбравата“, ПИ с идентификатор 10135.2516.9510.
Общинските съветници приеха предложение относно предоставяне безвъзмездно за управление имот, находящ се в гр. Варна, жк „Чайка“, бл. 50, в полза на Център за подкрепа за личностно развитие - Логопедичен център - Варна.

Следващото предложение бе относно допълване на „Годишна програма за управление и разпореждане с имоти - общинска собственост за 2017г.” и предоставяне безвъзмездно за управление имот, находящ се в гр. Варна, ул. „Юрий Венелин“ № 5, в полза на Детска градина № 5 „Слънчо“.
Съветниците приеха предложението.

Във следващата точка те дадоха съгласие за предоставяне безвъзмездно за управление имот, находящ се в гр. Варна, ул. „Никола Михайловски“ № 1, вх. 1, ет. 1, в. полза на Детска градина № 13 „Мир“.

Общинските съветници приеха и предложение, относно предоставяне безвъзмездно за управление имоти, находящи се в гр. Варна, бул. „Ген. Колев“ № 92, и м-ст „Планова“, в полза на Общинско предприятие „Инвестиционна политика“ .

Комисията разгледа няколко точки, които бяха относно допълване на „Годишна програма за управление и разпореждане с имоти - общинска собственост за 2017г.” и учредяване безвъзмездно право на ползване върху:

- имот, находящ се в гр. Варна, бул. „Владислав Варненчик“ № 141, в полза на Фондация „Радост за нашите деца“.
-  част от имот, находящ се в гр. Варна, ул. „Драгоман“ № 14, в полза на Сдружение „Асоциация на българите на света“.
- имот, находящ се в гр. Варна, ул. „Мур“ № 2, в полза на Сдружение „Младежка инициатива за устойчиво развитие“ и Сдружение „Съучастие“.

Тук Григор Григоров се обяви против практиката да се предоставят безвъзмездно имоти на НПО-та.

Григор Григоров:

„Колеги, да си припомним, че в началото на годината взехме принципно решение този подход да бъде прекратен и вече да не се предоставят безвъзмездно имоти на НПО-та. Организациите реализират приход и могат да покриват наем.
Моето предложение по трите точки, свързани с безвъзмездно предоставяне на имоти на НПО-та, е да се определят суми, срещу които да се отдадат помещенията.“

Григоров направи забележка по отношение на Асоциацията на българите по света, защото до момента тя се помещава в терен на ул. „Джеймс Баучер“ 38, който, по думите му е отреден за граждани с жилищни нужди.

Григор Григоров:

„Кой ги е настанил там неправомерно? Ако се е самонастанила е още по-недопустимо да даваме общински имот.“

По време на разискванията стана ясно, че председател на организацията е бившият кмет Кирил Йорданов.

В крайна сметка съветниците одобриха предложението на Григоров да се определи наем на Асоциацията за имота, който се предлага да й бъде предоставен на ул. „Драгоман“ 14.

За останалите НПО-та комисията все пак реши помещенията да бъдат отдадени безвъзмездно.


Източник: vlastta.com

В категории: Местна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Васил Василев: "Основната заплаха за ЕС е безмерната алчност на старите европейски страни!"

Владимир Береану: "Време е за закупуване на жълти жилетки"

Политолог: "Тереза Мей изпълнява танца на умиращия лебед"

Проф. Близнашки: "Във Франция лъсна слабостта на прехвалената им полупрезидентска система "

Красимир Узунов: "Зоран Заев говори за легитимиране на македонския език от половин година насам"

АФИС: "Корупцията е главна причина за недоверието към институциите"


НОВИНИТЕ
Имитацията на борба с климатичните промени ни води към 3,3 градуса затопляне Имитацията на борба с климатичните промени ни води към 3,3 градуса затопляне

Турция с нова военноморска база в Черно море Турция с нова военноморска база в Черно море

Влакът София - Варна излезе от релсите. Преустановено е движението през Искърското дефиле Влакът София - Варна излезе от релсите. Преустановено е движението през Искърското дефиле

Жителите на град Кубрат и 17 села  могат да останат без вода непосредствено преди коледните празници Жителите на град Кубрат и 17 села могат да останат без вода непосредствено преди коледните празници

Тръмп се тревожел от импийчмънт Тръмп се тревожел от импийчмънт