Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

ПК „Собственост и стопанство“


Сподели:
31 Октомври 2017, Вторник

Днес се проведе заседание на комисията по собственост и стопанство.

В първите точки съветниците приеха предложения, относно одобряване на пазарна оценка във връзка с провеждане на публичен търг за продажба на:

-  имот-частна общинска собственост, находящ се в община Варна, с. Казашко, ул. „Липа“ № 2.
-  имот-частна общинска собственост, находящ се в община Варна, с. Казашко, ул. „Липа“ № 4.
-   имот-частна общинска собственост, находящ се в община Варна, с. Каменар, УПИ 1-общ.
-   имот-частна общинска собственост, находящ се в община Варна, с. Каменар, УПИ XXII-452.
-   имот-частна общинска собственост, находящ се в община Варна, с. Каменар, УПИ VI-428,430.
-   имот-частна общинска собственост, находящ се в община Варна, с. Каменар, УПИ УШ-общ.
-   имот-частна общинска собственост, находящ се в община Варна, с. Каменар, УПИ IX-509.
-   имот-частна общинска собственост, находящ се в община Варна, с. Каменар, УПИ VTI-508.
-   имот-частна общинска собственост, находящ се в община Варна, с. Звездица, ул. „Вега“ № 31.
-   имот-частна общинска собственост, находящ се в община Варна, с. Звездица, ул. „Вега“ № 29.
-    имот-частна общинска собственост, находящ се в община Варна, с. Тополи, ул. „Д-р, Атанас Липов“, представляващ ПИ с идентификатор 72709.501.801.

В следващата точка съветниците одобриха пазарни оценки във връзка със сключване на предварителен договор по чл. 17, ал. 2, т. 3 и ал. 5 от Закона за. устройство на територията, за имоти, находящи се в гр. Варна, со „Манастирски рид, Бялата чешма и Дъбравата“, ПИ с идентификатори 10135.2517.4759, 10135.2517.1550, 10135.2517.9506, 10135.2517.1549,10135.2517.4671.

На своето заседание комисията одобри пазарни оценки във връзка със сключване на предварителен договор по чл. 15, ал. 3 от Закона за устройство на територията, за имоти, находящи се в гр. Варна, со „Боровец-юг“, ПИ с идентификатори 10135.5403.3608, 10135.5403.9664.

В следващата точка местните депутати одобриха пазарни оценки във връзка със сключване на предварителен договор по чл. 15, ал. 3 от Закона за устройство на територията, за имоти, находящи се в гр. Варна, со „Боровец-юг“, ПИ с идентификатори 10135.5404.1608, 10135.5404.9753.

На комисията бяха одобрени и пазарни оценки във връзка със сключване на предварителен договор по чл. 15, ал. .3 от Закона за устройство на територията, за имоти, находящи се в гр. Варна, кв. „В иница“, ПИ с идентификатори 10135.2575.713, 10135.2575.1511.

Следващата точка бе относно допълване на „Годишна- програма за - управление и разпореждане с имоти - общинска собственост за 2017г.” и одобряване на пазарна оценка във връзка със сключване на предварителен договор по чл. 15, ал. 3 от Закона за устройство на територията, за имот, находящ се в гр. Варна, Западна промишлена зона, ПИ с идентификатор 10135.4510.748.
Предложението бе прието.

В следващата точка съветниците одобриха пазарна оценка във връзка със сключване на окончателен договор за прехвърляне право на собственост върху имот, находящ се в гр. Варна, СО „Манастирски рид, Бялата чешма и Дъбравата“, ПИ с идентификатор 10135.2516.9510.
Общинските съветници приеха предложение относно предоставяне безвъзмездно за управление имот, находящ се в гр. Варна, жк „Чайка“, бл. 50, в полза на Център за подкрепа за личностно развитие - Логопедичен център - Варна.

Следващото предложение бе относно допълване на „Годишна програма за управление и разпореждане с имоти - общинска собственост за 2017г.” и предоставяне безвъзмездно за управление имот, находящ се в гр. Варна, ул. „Юрий Венелин“ № 5, в полза на Детска градина № 5 „Слънчо“.
Съветниците приеха предложението.

Във следващата точка те дадоха съгласие за предоставяне безвъзмездно за управление имот, находящ се в гр. Варна, ул. „Никола Михайловски“ № 1, вх. 1, ет. 1, в. полза на Детска градина № 13 „Мир“.

Общинските съветници приеха и предложение, относно предоставяне безвъзмездно за управление имоти, находящи се в гр. Варна, бул. „Ген. Колев“ № 92, и м-ст „Планова“, в полза на Общинско предприятие „Инвестиционна политика“ .

Комисията разгледа няколко точки, които бяха относно допълване на „Годишна програма за управление и разпореждане с имоти - общинска собственост за 2017г.” и учредяване безвъзмездно право на ползване върху:

- имот, находящ се в гр. Варна, бул. „Владислав Варненчик“ № 141, в полза на Фондация „Радост за нашите деца“.
-  част от имот, находящ се в гр. Варна, ул. „Драгоман“ № 14, в полза на Сдружение „Асоциация на българите на света“.
- имот, находящ се в гр. Варна, ул. „Мур“ № 2, в полза на Сдружение „Младежка инициатива за устойчиво развитие“ и Сдружение „Съучастие“.

Тук Григор Григоров се обяви против практиката да се предоставят безвъзмездно имоти на НПО-та.

Григор Григоров:

„Колеги, да си припомним, че в началото на годината взехме принципно решение този подход да бъде прекратен и вече да не се предоставят безвъзмездно имоти на НПО-та. Организациите реализират приход и могат да покриват наем.
Моето предложение по трите точки, свързани с безвъзмездно предоставяне на имоти на НПО-та, е да се определят суми, срещу които да се отдадат помещенията.“

Григоров направи забележка по отношение на Асоциацията на българите по света, защото до момента тя се помещава в терен на ул. „Джеймс Баучер“ 38, който, по думите му е отреден за граждани с жилищни нужди.

Григор Григоров:

„Кой ги е настанил там неправомерно? Ако се е самонастанила е още по-недопустимо да даваме общински имот.“

По време на разискванията стана ясно, че председател на организацията е бившият кмет Кирил Йорданов.

В крайна сметка съветниците одобриха предложението на Григоров да се определи наем на Асоциацията за имота, който се предлага да й бъде предоставен на ул. „Драгоман“ 14.

За останалите НПО-та комисията все пак реши помещенията да бъдат отдадени безвъзмездно.


Източник: vlastta.com

В категории: Местна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
ГЕРБ срещу ГЕРБ? Новият транспортен министър живее с Румяна Бъчварова, а статия на „зет” й отказа конкурента му Манолев

Лозан Панов: Недопустимо е от парламента да ме викат по телефона

Мълчанието е злато, но камъните се трупат

Мария Габриел: Технологиите трябва да служат на човека, а не обратното

Безумията нямат край: Правостоящ пътник също да бъде вързан с колан в автобуса, реши правната комисия

Украинската църква става по-голяма от руската, Москва плаши с разкол


НОВИНИТЕ
Изборът за шеф на Апелативна специализирана прокуратура беше отложен Изборът за шеф на Апелативна специализирана прокуратура беше отложен

България и Унгария ще си сътрудничат за образованието и науката България и Унгария ще си сътрудничат за образованието и науката

Откриха учебната година в Икономическия университет Откриха учебната година в Икономическия университет

Хванаха трима от грабителите на Роженския манастир Хванаха трима от грабителите на Роженския манастир

Въвеждат часове по православие във Варна Въвеждат часове по православие във Варна
ЕВРОПА
Мария Габриел: Технологиите трябва да служат на човека, а не обратното Мария Габриел: Технологиите трябва да служат на човека, а не обратното

Каракачанов и Симеонов: МС единодушно реши - България е против санкциите срещу Унгария! Каракачанов и Симеонов: МС единодушно реши - България е против санкциите срещу Унгария!

Лидерите на ЕС ще опитат да излязат от задънената улица за Брекзит и миграцията Лидерите на ЕС ще опитат да излязат от задънената улица за Брекзит и миграцията

Унгария: Ще се съдим с Европарламента! Унгария: Ще се съдим с Европарламента!

Полша настоя еврокомисията да не се меси в правосъдната й система Полша настоя еврокомисията да не се меси в правосъдната й система