Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Тръмп спря държавната субсидия за здравноосигурителните компании


Сподели:
13 Октомври 2017, Петък

Американският президент нанесе сериозен удар срещу Obamacare

Американският президент Доналд Тръмп предприе действия късно в четвъртък за заобикаляне на здравната реформа Obamacare, която бе въведена от неговия предшественик. Държавният глава на САЩ подписа указ, с който прекрати субсидирането на здравноосигурителните дружества за милиарди долари, с което те финансираха здравните услуги за най-нискодоходните пациенти в страната. Действията на Тръмп може да доведат до хаос и до съдебни действия, пише Reuters.

Решението се смята за най-драстичното, което американският президент е предприемал досега спрямо Obamacare. Реформата позволи на над 20 млн. американци да получат здравни грижи, но за сметка на бюджета.

Демократическата партия осъди остро действията на Тръмп, а генералните прокурори в Ню Йорк и Калифорния заплашиха, че ще заведат дела срещу администрацията на Белия дом.
Тръмп от своя страна е разочарован от неуспеха на Републиканците да отменят или да променят Закона, известен като Obamacare.

Решението му вероятно ще задоволи онези, които отричат системата Obamacare, която много републиканци определят от години като ненужна правителствена намеса в американското здравеопазване.
"Това е зловещ акт на огромен, безсмислен саботаж, насочен към работещите семейства и средната класа навсякъде в Америка", коментираха лидерът на Демократите в Сената Чък Шумер и лидерът на Демократите в Долната камата Нанси Пелоси. „Не се заблуждавайте, Тръмп ще се опита да обвини Закона за достъпни медицински грижи, но това ще се стовари върху главата му и той ще плати цената за това“, смятат те.


Източник: economic.bg

В категории: Други теми

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Джефри Сакс: “От къде идват бежанците – от страни, в които САЩ води войни. Това почти никой не го казва. Общото между всички бежанци е ЦРУ."

Шефът на САС Даниела Дончева: Сигнализирах Сотир Цацаров с обвиненията срещу мен, да проверят има ли корупция в съда!

Трайчо Трайков: Няма да се пропусне възможност от „Белене” да продължат да се дърпат милиарди

Приятелство или интереси - какво се крие зад сръбско-турската "любов"

Тракийската колесница от Караново развълнува световните научни издания

Борис Джонсън: ЕС трябва да даде по-бърз ход на преговорите за Брекзит