Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Захариева работи добре с президента, но не иска да научава за КСНС от медии


Сподели:
13 Октомври 2017, Петък

"Президентската администрация знаеше 3 седмици по-рано, че няма как да отида". Това заяви относно КСНС вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

"Хубаво е да не научаваме от медиите за КСНС, когато става въпрос за международен ангажимент с 9 министри. Изпратих доклад и се надявам да продължим дебатите следващата седмица", обясни Захариева
Тя изтъкна, че има добри работни отношения с президента. "За да може да не се случва това втори път, винаги преди да се обяви, се звъни на кабинета", категорична е Захариева, тя е разбрала от медиите и чак след това е получила писмо.

"Убедена съм, че когато продължим във вторник ще излезем с решения. Всички искаме да успеем с това", обяви вицепремиерът.
По повод случая с Антон Тодоров, Захариева припомни, че Тодоров се е извинил. "Неслучайно подаде оставка и вече не е народен представител. Тези гейтове на тези хора, не че им омръзна, но ако това е начинът да бъдеш опозиция, то това е представата на БСП. Няма да отговаряме на това, а ще показваме какво правим", обясни външният министър.
На въпроса ще се избере ли нов почетен консул в Каталуния, Екатерина Захариева отговори, че почетните консули нямат мандат. "Благодарни сме му", каза Захариева и добави, че както Стоичков сам е казал, той вече не живее там, така че ще бъде затруднен да изпълнява функциите. Според нея Стоичков е прекалил, не можело така. Захариева е категорична, че изтеклият документ не е мандатност.

"Това е все едно да кажете, че не сте български граждани, ако ви е изтекла личната карта", изтъкна Захариева и отново повтори благодарността им към Христо Стоичков. Тя е категорична, че няма как след незаконен референдум да се обяви независимост.

Относно възмущенията на лидера на БСП Корнелия Нинова за плановете за натовска флотилия в Черно море, Захариева изтъкна, че това изобщо не е вярно.

"Нинова нещо не е разбрала пак", обясни Захариева и добави, че най-вероятно червеният лидер е подведена от това, че НАТО обръща внимание и се фокусира в Югоизтока.
Източник: news.bg

В категории: Анализи и коментари, Други теми, Държавна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Тома Томов: Границите на Западните Балкани са чертани от американци, които нищо не разбират!

Управляващи и опозиция не могат да се разберат кой работи и кой саботира

Томислав Дончев: Изпуснали сме печалба от 1 милиард лева заради обжалванията за тол-системата

Борисов се върна от гурбет и що да види?

САЩ води второ криминално разследване срещу Пеевски за пране на пари

Истанбулският канал - поредната грандоманска идея на Ердоган
ЕВРОПА
Европарламентът отхвърли "компромиса" за превозвачите Европарламентът отхвърли "компромиса" за превозвачите

Македонското правителство разсекрети текста на споразумението за името с Гърция Македонското правителство разсекрети текста на споразумението за името с Гърция

Чехия е все по-близо до коалиционно споразумение за правителство Чехия е все по-близо до коалиционно споразумение за правителство

Гръцката опозиция внася вот на недоверие срещу Ципрас заради Македония Гръцката опозиция внася вот на недоверие срещу Ципрас заради Македония

ЕК обяви нова обща методика за сравняване на качеството на храните в ЕС ЕК обяви нова обща методика за сравняване на качеството на храните в ЕС