Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Елена Йончева: Адвокатът на Борисов смята, че по време на кампания може да се лъже


Сподели:
12 Октомври 2017, Четвъртък

"По време на предизборната кампания, Бойко Борисов отправи към мен клевети и неистини, и поради тази причина го съдя за клевета", заяви  народният представител на "БСП за България" Елена Йончева.

Йончева разказа, че Борисов е обяснявал, че държавата е платила за нейните филми и че се е възползвала от положението си до премиера г-н Сергей Станишев. Тя обясни, че никога не е кандидатствала за държавна субсидия
Елана Йончева е поискала от ръководството на БНТ справка дали и е плащано от медията, каквито и да е суми, след напускането й от там. Докато работила на щат в националната телевизия Йончева получавала само заплата.

По думите й адвокатът на премиера Марин Марковски смята, че Бойко Борисов не е имал предвид Елена Йончева във въпросните изказвания
"В случая не е налице противоправно деяние, тъй като изразеното твърдение е част от политическа предизборна кампания, като по никакъв начин не може да се приеме, че в конкретната ситуация, г-н Борисов прави опити да злепостави ищцата", цитира Йончева обяснението на адвокат Марковски.

Тя изтъкна, че за нея това е смущаващо и, че обяснението, едва ли не, може да се тълкува, че по време на предизборна кампания може да се лъже.
Йончева обясни, че ще води делото заради усещането за безнаказаност у политиците и добави, че съди премиера за 20 000 лева. Ако спечели делото, тя ще даде парите за благотворителност за семейства с репродуктивни проблеми.

Относно скандала "Кумгейт", Елена Йончева коментира, че освен морален аспект, има съмнение и за корупционна схема в община Хасково. Тя вярва, че прокуратурата трябва да се самосезира, ако не го направила пък Йончева заяви, че ще внесат сигнал, за да се разследват връзките в общината.
Източник: news.bg

В категории: Анализи и коментари, Конфликтни теми

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Кметицата на Париж иска да направи целия градски транспорт безплатен заради смога

”Антикорупция”: Проф. Димитров е подписал договори с роднини

АФИС: Само 4% от българите искат ЧЕЗ да е на Гинка Върбакова

Зоран Заев отговори на Москва: Македония е твърдо решена да стане член на НАТО

Николина Ангелкова разкри подробности за отминаващия зимен туристически сезон и какво очаква за летния

ЕС подкрепи версията на Лондон за нападението срещу Скрипал