Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

АПИ избра кой да строи тол системата


Сподели:
10 Октомври 2017, Вторник

Австрийската „Капш трафик солюшънс“ ще изгради системата и ще събира таксите

Консорциум „Капш трафик солюшънс“ е избран от Агенция „Пътна инфраструктура“ за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа. Председателят на АПИ инж. Дончо Атанасов е подписал решението за класиране на участниците в процедурата и определянето на изпълнител на обществената поръчка, съобщават от институцията.

Изборът на австрийската компания изглежда логичен, предвид много по-ниската цена, която предлага „Капш“ – 150 млн. лв. без ДДС. Това е с около 50 млн. лв. по-малко спрямо офертата на другия класиран кандидат – консорциум „Тол България“, който предложи 193.5 млн. лв.

Освен това „Капш трафик солюшънс“ получи максимално възможните точки за техническа оценка – 100. „Тол България“ имаше само 66.67 т.

Тол системата ще работи на база изминато разстояние за превозни средства с обща технически допустима максимална маса над 3.5 т (тол такса) и на база време за леките автомобили с обща технически допустима максимална маса до 3.5 т (електронна винетка).

Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 19 месеца. Изграждането на тол системата ще бъде за сметка на избрания изпълнител. След успешното ѝ внедряване инвестицията следва да се възвърне чрез събраните приходи.


Източник: economic.bg

В категории: Бизнесът

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Джефри Сакс: “От къде идват бежанците – от страни, в които САЩ води войни. Това почти никой не го казва. Общото между всички бежанци е ЦРУ."

Шефът на САС Даниела Дончева: Сигнализирах Сотир Цацаров с обвиненията срещу мен, да проверят има ли корупция в съда!

Трайчо Трайков: Няма да се пропусне възможност от „Белене” да продължат да се дърпат милиарди

Приятелство или интереси - какво се крие зад сръбско-турската "любов"

Тракийската колесница от Караново развълнува световните научни издания

Борис Джонсън: ЕС трябва да даде по-бърз ход на преговорите за Брекзит
ЕВРОПА
Изборите в Австрия отвориха пътя на крайнодесните към властта Изборите в Австрия отвориха пътя на крайнодесните към властта

Емил Радев и Андрей Новаков ГЕРБ/ЕНП: EK разработва общ подход за тестване за разлики в качеството за храните в ЕС Емил Радев и Андрей Новаков ГЕРБ/ЕНП: EK разработва общ подход за тестване за разлики в качеството за храните в ЕС

Борис Джонсън: ЕС трябва да даде по-бърз ход на преговорите за Брекзит Борис Джонсън: ЕС трябва да даде по-бърз ход на преговорите за Брекзит

Тереза Мей на спешна среща с лидерите на ЕС Тереза Мей на спешна среща с лидерите на ЕС

Великобритания да си плати, настоя Юнкер Великобритания да си плати, настоя Юнкер