Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

АПИ избра кой да строи тол системата


Сподели:
10 Октомври 2017, Вторник

Австрийската „Капш трафик солюшънс“ ще изгради системата и ще събира таксите

Консорциум „Капш трафик солюшънс“ е избран от Агенция „Пътна инфраструктура“ за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа. Председателят на АПИ инж. Дончо Атанасов е подписал решението за класиране на участниците в процедурата и определянето на изпълнител на обществената поръчка, съобщават от институцията.

Изборът на австрийската компания изглежда логичен, предвид много по-ниската цена, която предлага „Капш“ – 150 млн. лв. без ДДС. Това е с около 50 млн. лв. по-малко спрямо офертата на другия класиран кандидат – консорциум „Тол България“, който предложи 193.5 млн. лв.

Освен това „Капш трафик солюшънс“ получи максимално възможните точки за техническа оценка – 100. „Тол България“ имаше само 66.67 т.

Тол системата ще работи на база изминато разстояние за превозни средства с обща технически допустима максимална маса над 3.5 т (тол такса) и на база време за леките автомобили с обща технически допустима максимална маса до 3.5 т (електронна винетка).

Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 19 месеца. Изграждането на тол системата ще бъде за сметка на избрания изпълнител. След успешното ѝ внедряване инвестицията следва да се възвърне чрез събраните приходи.


Източник: economic.bg

В категории: Бизнесът

Сподели:





Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
ДС и избистрянето на класово-патриотичното възпитание на мюсюлманите

Русия за ЕС и Западните Балкани: Нашият принцип не е "с нас или срещу нас"

МВР вдига в пъти такси за автомобили и въвежда нови

Защо Борисов (не) каза кой стои зад "Юлен"

Въпросът за границите ще препъне Западните Балкани за ЕС

Делян Пеевски: Нямам и никога не съм имал бизнес интереси или други обвързаности с премиера


НОВИНИТЕ
Посланикът на Русия очаква визита на Путин в България тази година Посланикът на Русия очаква визита на Путин в България тази година

От МВнР разпространиха официална информация за двамата убити българи в Кейптаун От МВнР разпространиха официална информация за двамата убити българи в Кейптаун

Боби Михайлов остава президент на БФС Боби Михайлов остава президент на БФС

Полша строи свой морски газопровод, свързва се с Норвегия Полша строи свой морски газопровод, свързва се с Норвегия

Григор Димитров е на полуфинал в Ротердам след бърза победа над Рубльов Григор Димитров е на полуфинал в Ротердам след бърза победа над Рубльов