Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

От ЧЕЗ призовават към енергоспестяване


Сподели:
10 Август 2017, ЧетвъртъкОт ЧЕЗ Разпределение призовават клиентите си ефективно да използват електроуредите. Това може да предотврати евентуални повреди и да намали сметките за електроенергия.

Потреблението на електроенергия обичайно се повишава през летния сезон. Използвана енергия през първата седмица от август (1 024 MW) е с 6% повече спрямо последната седмица на юли (1 086 MW).

ЧЕЗ напомня на своите клиенти, че при покупката на електроуред е важно да обърнат внимание и на неговия енергиен клас. По-високата цена на уредите с по-висока енергийна ефективност бързо се изплаща благодарение на по-ниския разход.

В сезона на отпуските от доставчика на ток съветват клиентите при по-дълго отсъствие от дома си да изключват уредите от електрическите контакти. Така ще намалят разхода на енергия, което освен до по-ниски сметки води и до предотвратяване на възможни повреди като тези от летни гръмотевични бури.

На сайта на дружеството са предложени съвети за разумно и отговорно използване на електроенергията, както и информация за потреблението на най-често използваните електрически уреди.


Източник: news.bg

В категории: Новините, Бизнесът

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Към „Нова Македония" ли върви Македония?

Подчиняването в България: ето как се извършва

Борисов за онколекарствата: Давахме по $8000 за майка ми и на втората седмица жената си умря

Кое е журито, избирало културните проекти за председателството

„Хюриет дейли нюз“: Путин - супергерой или прагматик, преследващ интересите на Русия

Правни експерти: Делото за КТБ е циркаджилък. За да се носи отговорност, не трябва да има безкрайно количество обвиняеми и обвинения
ЕВРОПА
В ЕС ще има банков съюз, но не и общ финансов министър В ЕС ще има банков съюз, но не и общ финансов министър

България може да избегне глобите от ЕК за авторското право според Музикаутор България може да избегне глобите от ЕК за авторското право според Музикаутор

Светослав Малинов: Трябват още гаранции за правата на гражданите на ЕС във Великобритания Светослав Малинов: Трябват още гаранции за правата на гражданите на ЕС във Великобритания

В Брюксел продължават преговорите за Брекзит В Брюксел продължават преговорите за Брекзит

Последна среща на върха в Брюксел за 2017 Последна среща на върха в Брюксел за 2017