Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Дават четвърт милион за реклама на българското председателство на ЕС


Сподели:
09 Август 2017, Сряда

Още седмица събират оферти за рекламната кампания

До 17.30 ч. на 16 август Министерството на българското председателство на Европейския съюз през първата половина на 2018 г., събира оферти за изработване на рекламни материали - телевизионни и радио клипове, интернет банери, които ще промотират най-голямото събитие от влизането на страната в европейската общност. Бюджетът е 250 000 лева с ДДС.

Съдържанието на материалите трябва да доведе до повишаване равнището на информираност на българските граждани за същността на ротационното председателство, приоритетите, постигнатите резултати и приноса на страната ни в развитието на ЕС; да популяризира приоритетите на триото Естония - България - Австрия и акцентите в националната програма на Българското председателство, достигайки до максимален брой граждани на ЕС; да покаже какво уникално дава страната ни на Съюза и да допринесе за утвърждаване на имиджа на България като равностоен член и надежден партньор в ЕС; да подкрепи утвърждаването на ЕС в глобалния диалог, като акцентира върху ценностите на Съюза, културното многообразие, толерантност и свобода.

Рекламните клипове и банери трябва да акцентират върху трите основни послания на Председателството на Съвета на ЕС от България, станали известни и като "Трите К": консенсус, конкурентноспособност и кохезия. Прави впечатление, че никъде в документацията не се отбелязва присъствието на станалия известен междувременно слоган на Председателството - "Съединението прави силата".

Максималната стойност на поръчката възлиза на 260 000 лв. с ДДС и срещу тази сума, ще трябва да бъдат изработени анимирано лого и визуална идентичност, информационни аудио-визуални клипове на български и английски език, видео и анимирани интернет банери, както и композиране на оригинална музика.

Аудио и видеоклиповете трябва да представят българската история, културата, наследството, традициите и хората на страната. Необходимо е да бъде изработен вариант на телевизионните клипове, който да е адаптиран за нуждите на хората с увреден слух с жестомимичен превод.

За излъчването на клиповете в телевизии, сайтове и радиа, българското председателство на Съвета на ЕС има отделен бюджет, който тепърва ще бъде разпределян. По темата Българското председателство на ЕС ще донесе приходи в икономиката, прогнозира Павлова


Източник: dariknews.bg

В категории: Новините, Бизнесът

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Към „Нова Македония" ли върви Македония?

Подчиняването в България: ето как се извършва

Борисов за онколекарствата: Давахме по $8000 за майка ми и на втората седмица жената си умря

Кое е журито, избирало културните проекти за председателството

„Хюриет дейли нюз“: Путин - супергерой или прагматик, преследващ интересите на Русия

Правни експерти: Делото за КТБ е циркаджилък. За да се носи отговорност, не трябва да има безкрайно количество обвиняеми и обвинения


НОВИНИТЕ
Превенция: Шеф на ДАИ заведе подчинени да видят как е в затвора Превенция: Шеф на ДАИ заведе подчинени да видят как е в затвора

Съдят мъж, заплашил да взриви НС и да избие много хора Съдят мъж, заплашил да взриви НС и да избие много хора

В ЕС ще има банков съюз, но не и общ финансов министър В ЕС ще има банков съюз, но не и общ финансов министър

Оръжия, изнесени от България, стигат до ”Ислямска държава” Оръжия, изнесени от България, стигат до ”Ислямска държава”

Забравен куфар блокира за час централна улица в София Забравен куфар блокира за час централна улица в София