Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

От 1 август Варна е домакин на най-голямото изложение за изкуства и занаяти в България - Международния панаир на занаятите и изкуствата "Булгарика"


Сподели:
17 Юли 2017, Понеделник

„Човек е създаден, за да създава", под това мото Асоциация "Булгарика” представя талантливите българи и ги среща с техните колеги от различни държави.

За 21-ви път Варна е домакин на най-голямото изложение за изкуства и занаяти в България - Международния панаир на занаятите и изкуствата "Булгарика".

Едно от най-колоритните събития на лятна Варна представя на варнeнци и гостите на града талантливите български майстори на красиви дърворезби, слънчеви черги, рисувано стъкло и коприна, иконопис, везани носии и шевици, пластики и витражи, текстилни пана и художествени произведения от керамика, кожа и камък, ръчно изработени бижута от сребро, стъкло, перли, полимерна глина и накити от полускъпоценни камъни, сладкогласни чанове, шарени чорапи и прекрасни кукли... Около изкусните майстори ще има и традиционен български мед, и шипков мармалад, и разбира се неотменната българска роза.

„Човек е създаден, за да създава", под това мото повече от две десетилетия Международният панаир на занаятите и изкуствата представя талантливите българи и ги среща с техните колеги от различни държави.

В специално изградената галерия "Къщата на майсторите", заедно със самоуките автори Асоциация "Булгарика" ще представи и утвърдени художници от Франция, Русия, Словения, Корея, САЩ, Германия, Армения, Румъния, България.

През годините една от най-важните дейности на Асоциация "Булгарика" е откриването, представянето и популяризирането на талантливи майстори. Десетки, вече световно известни автори, са били открити и представени за първи път на Международния панаир на занаятите и изкуствата. Проект "Открития" е едно от най-важните събития в програмата на панаира.
Следвайки основната си мисия- да съхранява и развива българските занаяти и изкуства, Асоциация "Булгарика" реализира още две направления в своята дейност.

В Проекта "Да предадем занаят" ще бъдат представени майстори, които именно на панаира във Варна за първи път са се докоснали до стана, до длетото, а вече са творци с голяма известност. И са учители на други талантливи българи. Учителите и техните ученици ще видите от 1 до 21 Август.
Проектът "Родове" ще представи и другия начин за съхраняване и развитие на българските занаяти- предаването на занаята от баща на син, от майка на дъщеря, от дядо на внук ...
Ще се срещнете с потомствени майстори, от които ще научите как Родът съхранява духа и развива таланта.

Изкуството лекува. На Международния панаир на занаятите и изкуствата Асоциация "Булгарика" подава ръка на Православия център за духовно обгрижване на наркозависими "Отвори очи", който чрез обучения по иконопис, стенопис, грънчарство и изработка на сувенири реализира трудовата си терапия.

От първи август подредената Сувенирна палата за Конкурса "Сувенири" ще очаква варненци и гостите на града да участват в оценяването на най-добрия сувенир.
От 1 до 21 август Варна ще пулсира с красотата на българските занаяти и ви очаква да споделите тази радост.В категории: Зона арт, Избрано от редактора

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Радев е проблем. Сидеров е още по-голям проблем

Ново изследване на храните у нас и в Западна Европа: Двойни стандарти за качество и цена

Съветът на Европа: Българите имат отрицателно отношение към мигранти и бежанци

Украйна бяга от Руската църква, иска автокефалия от Вселенския патриарх

Марин Марковски по делото на Иванчева: Малко им е тъмна елхата на прокурорите!

Неочаквано! Лидерът на „Атака“ обяви: Предстои България да отмени санкциите срещу Русия
ЕВРОПА
Съветът на Европа: Българите имат отрицателно отношение към мигранти и бежанци Съветът на Европа: Българите имат отрицателно отношение към мигранти и бежанци

Херцогинята на Кеймбридж роди, принц Уилям вече има син! Херцогинята на Кеймбридж роди, принц Уилям вече има син!

В Италия умерената десница спечели местни избори В Италия умерената десница спечели местни избори

Френският парламент одобри закон, затягащ правилата за даване на убежище Френският парламент одобри закон, затягащ правилата за даване на убежище

Макрон неприятно изненада Балканите Макрон неприятно изненада Балканите