Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Златният глас Даниел Цочев за ролята на Емил Димитров в музикалния спектакъл „На Нея с обич! Емил Димитров“


Сподели:
12 Юли 2017, Сряда

Спектакълът ще гостува на сцената на Летен театър във Варна на 22 юли и това е единствената възможност за варненската публика да гледа и преживее този определян за „уникален и силно емоционален“ спектакъл от публиката му в зала 1 на НДК.

Актьорът Даниел Цочев е изиграл десетки роли на столична сцена. Той е едва третият актьор в ролята на Апостола, който помним от „Тайната вечеря на Дякона Левски“. Със сигурност познавате гласа му, защото той звучи всеки ден в телевизионния и радио ефир като глас на любими актьори в игрални филми и сериали. За дублажа на Д-р Хаус от едноименния сериал Даниел Цочев получава наградата Златен глас. Трябва да е такъв този глас, след като му е отредена честта да влезе в ролята на най-голямата музикална звезда в българската история – Емил Димитров в музикалния спектакъл „На Нея с обич! Емил Димитров“.

- Да започнем от заглавието на спектакъла, какво се крие зад това посвещение „На Нея с обич!“?

- Обичта на един Артист към неговата Публика. Тази обич е сърцето на нашия музикален спектакъл. Една история за последната мечта на Емил – да се срещне за последен път със своята публика, да се сбогува с Нея. Всичко, което Емил създава в шеметно успешната си кариера на певец и композитор, е с грижа и любов към Нея – публиката. С извеждането на тази основна линия в сценичната история, „На Нея с обич! Емил Димитров“ се превърна в спектакъл, който прави поклон към големия ни артист и същевременно издига на пиедестал Нея – публиката. Защото обичта е взаимна. И зрителят го усеща, приема и преживява всичко това лично, защото всеки един зрител е Публиката.

- Каква роля е отредена на музиката в спектакъла?

- Главна роля! Моят герой, Емил, казва „Музиката е моя живот! Ако тя спре и сърцето ми ще спре да бие.“ В спектакъла са включени 16 песни на Емил Димитров и фактът, че те допълват и сами движат историята, има много силно въздействие. Преживяването е много различно от това да чуеш тези песни на концерт например. А звученето на музиката в живо изпълнение на симфоничен оркестър е почти вълшебно. Това е още една несбъднала се приживе мечта на Емил – да изпълни песните си със симфоничен оркестър

- Ти си актьор, който в ролята на поп иконата Емил Димитров трябва да изпее 16 песни на живо в спектакъла. Как се подготви за тази роля?

- Аз открих и харесах песните на Емил в тийнейджърските си години. И започнах да ги пея още преди да стана актьор. Това има значение, особено за звученето на песните в мое изпълнение. Пея с маниера и гласа на Емил, но от свое име. Не имитирам Емил, защото така е честно спрямо публиката. За ролята в спектакъла, за подготовката на песните, които влязоха в сценария, работих и с вокален педагог в продължение на три месеца. Да бъда в ролята на Емил Димитров е чест за мен. Подготовката за тази роля си заслужава всеки миг и всяко усилие. Заслужава го и нашата публика.

- Вие излизате на сцената със симфоничен оркестър. Кого още ще види варненската публика на сцената? Наложиха ли се промени в продукцията за новите сцени?

- „На Нея с обич! Емил Димитров“ е мащабна продукция и се радвам да споделя, че тя идва във варна във формата, в който беше създадена за сцената на зала 1 на НДК. На сцената ще бъдем двама актьори. Героите в музикалния спектакъл са Емил и Тя – един загадъчен и многолик образ, който води Емил по пътя към срещата с публиката. В ролята на Тя е актрисата Антония Малинова, която живее и работи в Париж и пътува до България заради тази роля. Музикант изпълнителите от Симфониета София, бенд формацията и беквокалите ще бъдат в оркестрината. В екипа на спектакъла, който не е видим за публиката, ще бъдат трима оператори, на които дължим образите в реално време на големия екран. На пултовете за управление на визията, част от която са и 8 чернобели филма към някои от песните, ще бъдат 3 ключови фигури от творческия екип: актрисата Снежина Петрова (режисьор на спектакъла), Нели Бенова (автори и продуцент) и Влади Илиев (видео дизайнер на продукцията).

- Какви вълнения спохождат мислите ти по повод наближаващата среща с публиката във Варна на музикалния спектакъл „На Нея с обич! Емил Димитров“?

- Много са. Фактът, че „На Нея с обич! Емил Димитров“ е мащабна продукция я прави и сложна за реализация. Синхронизирането на всички линии – музиката, пеенето на живо, кино материалите, образите от камерите, носи рискове, а всичко трябва да изглежда съвършено – едно цяло. Във Варна ще се случи първата среща на спектакъла с публика след София. За мен, както и за всички от екипа ни, това е много вълнуващо. Подготвяме се и вярваме, че и тази среща ще бъде емоционална и запомняща се.

- Какво е посланието ти към варненската публика?

- „На Нея с обич! Емил Димитров“ е спектакъл с вплетена обич към всеки от вас - зрителите. Без вас онази магия, при която сцена и зала се сливат в едно, не е възможна. Нека бъдем заедно на 22 юли, за да сбъднем последната мечта на артиста Емил Димитров - да срещне отново Вас, своята публика.


Източник: moreto.net

В категории: Интервюта, Зона арт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Анкара още не е дала разрешение за "Турски поток" на сушата

Велизар Енчев: Заради Западните Балкани, загубихме Западните покрайнини завинаги

Иван Костов: Докладът на БАН за "Белене" - недопустими спекулации

ДС планирала да опожари Вселенската патриаршия в Истанбул

¼ от българите искат ново правителство

Икономистът Любослав Костов: Доходите на 71% от населението на България са под жизнения минимум, беднотията, цените и неравенството растат.


НОВИНИТЕ
Турция обсажда Африн до дни, обяви Ердоган Турция обсажда Африн до дни, обяви Ердоган

Президентът удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело Президентът удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Заличават 24 фирми от регистъра на туроператорите Заличават 24 фирми от регистъра на туроператорите

Русия призна за ”десетки ранени” в Сирия Русия призна за ”десетки ранени” в Сирия

"Тъмното огледало" на Теодор Ушев на българска сцена "Тъмното огледало" на Теодор Ушев на българска сцена
ЕВРОПА
Социалдемократите в Германия гласуват дали да се коалират с Меркел Социалдемократите в Германия гласуват дали да се коалират с Меркел

200 европейски правозащитни организации излязоха на протест в Унгария 200 европейски правозащитни организации излязоха на протест в Унгария

Орбан: България заслужава признание, защото охранява границите си, тези на ЕС и Унгария Орбан: България заслужава признание, защото охранява границите си, тези на ЕС и Унгария

Виктор Орбан: Поклон на Българската православна църква за борбата й срещу ислямизацията Виктор Орбан: Поклон на Българската православна църква за борбата й срещу ислямизацията

Еди Рама: Косово и Албания ще имат общ президент Еди Рама: Косово и Албания ще имат общ президент