Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Златният глас Даниел Цочев за ролята на Емил Димитров в музикалния спектакъл „На Нея с обич! Емил Димитров“


Сподели:
12 Юли 2017, Сряда

Спектакълът ще гостува на сцената на Летен театър във Варна на 22 юли и това е единствената възможност за варненската публика да гледа и преживее този определян за „уникален и силно емоционален“ спектакъл от публиката му в зала 1 на НДК.

Актьорът Даниел Цочев е изиграл десетки роли на столична сцена. Той е едва третият актьор в ролята на Апостола, който помним от „Тайната вечеря на Дякона Левски“. Със сигурност познавате гласа му, защото той звучи всеки ден в телевизионния и радио ефир като глас на любими актьори в игрални филми и сериали. За дублажа на Д-р Хаус от едноименния сериал Даниел Цочев получава наградата Златен глас. Трябва да е такъв този глас, след като му е отредена честта да влезе в ролята на най-голямата музикална звезда в българската история – Емил Димитров в музикалния спектакъл „На Нея с обич! Емил Димитров“.

- Да започнем от заглавието на спектакъла, какво се крие зад това посвещение „На Нея с обич!“?

- Обичта на един Артист към неговата Публика. Тази обич е сърцето на нашия музикален спектакъл. Една история за последната мечта на Емил – да се срещне за последен път със своята публика, да се сбогува с Нея. Всичко, което Емил създава в шеметно успешната си кариера на певец и композитор, е с грижа и любов към Нея – публиката. С извеждането на тази основна линия в сценичната история, „На Нея с обич! Емил Димитров“ се превърна в спектакъл, който прави поклон към големия ни артист и същевременно издига на пиедестал Нея – публиката. Защото обичта е взаимна. И зрителят го усеща, приема и преживява всичко това лично, защото всеки един зрител е Публиката.

- Каква роля е отредена на музиката в спектакъла?

- Главна роля! Моят герой, Емил, казва „Музиката е моя живот! Ако тя спре и сърцето ми ще спре да бие.“ В спектакъла са включени 16 песни на Емил Димитров и фактът, че те допълват и сами движат историята, има много силно въздействие. Преживяването е много различно от това да чуеш тези песни на концерт например. А звученето на музиката в живо изпълнение на симфоничен оркестър е почти вълшебно. Това е още една несбъднала се приживе мечта на Емил – да изпълни песните си със симфоничен оркестър

- Ти си актьор, който в ролята на поп иконата Емил Димитров трябва да изпее 16 песни на живо в спектакъла. Как се подготви за тази роля?

- Аз открих и харесах песните на Емил в тийнейджърските си години. И започнах да ги пея още преди да стана актьор. Това има значение, особено за звученето на песните в мое изпълнение. Пея с маниера и гласа на Емил, но от свое име. Не имитирам Емил, защото така е честно спрямо публиката. За ролята в спектакъла, за подготовката на песните, които влязоха в сценария, работих и с вокален педагог в продължение на три месеца. Да бъда в ролята на Емил Димитров е чест за мен. Подготовката за тази роля си заслужава всеки миг и всяко усилие. Заслужава го и нашата публика.

- Вие излизате на сцената със симфоничен оркестър. Кого още ще види варненската публика на сцената? Наложиха ли се промени в продукцията за новите сцени?

- „На Нея с обич! Емил Димитров“ е мащабна продукция и се радвам да споделя, че тя идва във варна във формата, в който беше създадена за сцената на зала 1 на НДК. На сцената ще бъдем двама актьори. Героите в музикалния спектакъл са Емил и Тя – един загадъчен и многолик образ, който води Емил по пътя към срещата с публиката. В ролята на Тя е актрисата Антония Малинова, която живее и работи в Париж и пътува до България заради тази роля. Музикант изпълнителите от Симфониета София, бенд формацията и беквокалите ще бъдат в оркестрината. В екипа на спектакъла, който не е видим за публиката, ще бъдат трима оператори, на които дължим образите в реално време на големия екран. На пултовете за управление на визията, част от която са и 8 чернобели филма към някои от песните, ще бъдат 3 ключови фигури от творческия екип: актрисата Снежина Петрова (режисьор на спектакъла), Нели Бенова (автори и продуцент) и Влади Илиев (видео дизайнер на продукцията).

- Какви вълнения спохождат мислите ти по повод наближаващата среща с публиката във Варна на музикалния спектакъл „На Нея с обич! Емил Димитров“?

- Много са. Фактът, че „На Нея с обич! Емил Димитров“ е мащабна продукция я прави и сложна за реализация. Синхронизирането на всички линии – музиката, пеенето на живо, кино материалите, образите от камерите, носи рискове, а всичко трябва да изглежда съвършено – едно цяло. Във Варна ще се случи първата среща на спектакъла с публика след София. За мен, както и за всички от екипа ни, това е много вълнуващо. Подготвяме се и вярваме, че и тази среща ще бъде емоционална и запомняща се.

- Какво е посланието ти към варненската публика?

- „На Нея с обич! Емил Димитров“ е спектакъл с вплетена обич към всеки от вас - зрителите. Без вас онази магия, при която сцена и зала се сливат в едно, не е възможна. Нека бъдем заедно на 22 юли, за да сбъднем последната мечта на артиста Емил Димитров - да срещне отново Вас, своята публика.


Източник: moreto.net

В категории: Интервюта, Зона арт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Радев е проблем. Сидеров е още по-голям проблем

Ново изследване на храните у нас и в Западна Европа: Двойни стандарти за качество и цена

Съветът на Европа: Българите имат отрицателно отношение към мигранти и бежанци

Украйна бяга от Руската църква, иска автокефалия от Вселенския патриарх

Марин Марковски по делото на Иванчева: Малко им е тъмна елхата на прокурорите!

Неочаквано! Лидерът на „Атака“ обяви: Предстои България да отмени санкциите срещу Русия


НОВИНИТЕ
Красен Кралев откри експертна група за почтеност в спорта на среща във Варна Красен Кралев откри експертна група за почтеност в спорта на среща във Варна

Предлагат 22 март да стане национален празник Предлагат 22 март да стане национален празник

Започват XXV Дни на поезията "Пеньо Пенев" Започват XXV Дни на поезията "Пеньо Пенев"

Социално слаби могат да получат безплатна правна помощ Социално слаби могат да получат безплатна правна помощ

Иран забрани цифровите валути Иран забрани цифровите валути
ЕВРОПА
Съветът на Европа: Българите имат отрицателно отношение към мигранти и бежанци Съветът на Европа: Българите имат отрицателно отношение към мигранти и бежанци

Херцогинята на Кеймбридж роди, принц Уилям вече има син! Херцогинята на Кеймбридж роди, принц Уилям вече има син!

В Италия умерената десница спечели местни избори В Италия умерената десница спечели местни избори

Френският парламент одобри закон, затягащ правилата за даване на убежище Френският парламент одобри закон, затягащ правилата за даване на убежище

Макрон неприятно изненада Балканите Макрон неприятно изненада Балканите