Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Връчиха 15 награди за култура и изкуство


Сподели:
19 Май 2017, Петък

Културата в България е на много високо ниво, изкуството е на много високо ниво и трябва да бъдем горди със себе си. Това каза министърът на културата Боил Банов по време на връчването на наградите за високи постижения в областта на културата по повод 24-ти май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

С почетен знак - "Златен век" - огърлие, грамота за изключителен принос в развитието на българската култура бяха удостоени проф. Васил Николов, писателят Пелин Пелинов, музикантът Михаил Ангелов, балерината Светла Донева, фолклористът Крум Георгиев и артистът Филип Трифонов. С почтен знак "Златен век" - звезда и грамота бяха отличени Мария Атанасова, създател и ръководител на "Жестим", арх. Емилия Бочева, цирковите артисти - Александър, Велизара и Николай Балкански, пианистката проф. Павлина Доковска, директорът на Нумизматичния музей в Русе - проф. Димитър Драганов, директорът на регионалния исторически музей във Велико Търново - Иван Църов и актрисата Ванча Дойчева.

На церемонията бяха отличени български културни дейци, популяризирали българското изкуство у нас и в чужбина. Церемонията започна с минута мълчание в памет на големия меценат на българската култура проф. Лъчезар Цоцорков.


Източник: news.bg

В категории: Новините, Зона арт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Мигрант, емигрант или имигрант?

Проблемът с униформите в МВР съществувал от години според Маринов

Прекият избор за членове ВСС е начало на реформата, според Нели Куцкова

Любомир Дацов: Плащанията в брой до 1000 лв. са без икономическа логика

Съдът: БНБ да разсекрети надзорните доклади за ПИБ

Захариева: От дебата за езика печелят противниците на сближаването с Македония