Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Цацаров: Хора, които се опитват да скрият греховете си, не може да се упражняват с мен


Сподели:
19 Май 2017, Петък

Някой ще ми каже, че нямам право на лични срещи? Не, обяви главният прокурор

"Какво е самочувствието на тези хора да съдят мен? Не могат хора, които не могат да скрият собствените си грехове, да се упражняват с мен."

Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров пред БНТ в първата си тв поява след скандала ЦУМ-гейт. Докато Цацаров говореше от Брюксел, в Министерския съвет започваше срещата, инициирана от председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов с премиера Бойко Борисов.

Цацаров повтори известните си тези, които вече е развивал на заседание на ВСС, както и се впусна в контраатака срещу Лозан Панов и члена на ВСС Калин Калпакчиев.

"Грешно е да се срещнеш в ЦУМ, но да посетиш една от най-маститите адвокатски кантори, не е грешно. Или един член на Висшия съдебен съвет, който пише писъмца, да се среща с лидер на политическа партия", каза той, като после отказа подробности, защото нямало да слиза до нивото на "тези хора".

Неговото обяснение за срещата в ЦУМ:

"Срещата не е тайна. Беше в ЦУМ. Не виждам нищо нередно да се видя с хора, с които отивам с ясното съзнание, че няма да дискутирам нещо нередно. Както и направих. Не съм отишъл на тайно място, не съм отишъл да се крия, не съм отишъл по нощите. Някой ще ми каже, че нямам право на лични срещи? Не.  Бях с охрана от НСО, както съм денонощно с охрана от НСО.
Главният прокукор каза още, че може би и той е трябвало да пусне "един клип в Youtube".

"Срещата не е с обвиняеми лица, каквото и да е отношението ми към Сашо Дончев, той не е обвиняем, както и Георги Гергов".

Според Цацаров "стигна се до едно положение, в което нещата се преекспонираха".

"За да се срамувам, аз трябва да съм обещал нещо незаконно, да съм извършил нещо незаконно или да съм откликнал на молба за намеса. Такова нещо не съм направил и няма да направя. Всеки опит да ми се вменяват такива грехове и едва ли не престъпления е, меко казано, необоснован", твърди още главният прокурор.

Той отказа детайли какво се е говорили на срещата с Дончев и Гергов, не трябвало да очакваме да разкрие "битовите подробности".

Но заклейми поведението на своите критици:

"Какво е самочувствието на тези хора да съдят мен? Не могат хора, които не могат да скрият собствените си грехове, да се упражняват с мен."
И накрая заключи:

"Върховен съд и съдии ще има и след Лозан Панов. Прокуратура и прокурори ще има и след Сотир Цацаров. Не може да въвличаме институциите в лични конфликти. Ако някой желае да го прави, аз няма да влизам в неговия тон."


Източник: offnews.bg

В категории: Съдебна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Тома Томов: Границите на Западните Балкани са чертани от американци, които нищо не разбират!

Управляващи и опозиция не могат да се разберат кой работи и кой саботира

Томислав Дончев: Изпуснали сме печалба от 1 милиард лева заради обжалванията за тол-системата

Борисов се върна от гурбет и що да види?

САЩ води второ криминално разследване срещу Пеевски за пране на пари

Истанбулският канал - поредната грандоманска идея на Ердоган


НОВИНИТЕ
Стотици изпратиха пилотите, загинали край Крумово Стотици изпратиха пилотите, загинали край Крумово

Форум на тема “Агресия, насилие, зависимости и последици” се проведе във Варна Форум на тема “Агресия, насилие, зависимости и последици” се проведе във Варна

Послание за мир и надежда на Стивън Хокинг полита в космоса Послание за мир и надежда на Стивън Хокинг полита в космоса

Македонското правителство разсекрети текста на споразумението за името с Гърция Македонското правителство разсекрети текста на споразумението за името с Гърция

Тръмп номиниран за Нобеловата награда за мир в Норвегия Тръмп номиниран за Нобеловата награда за мир в Норвегия