Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Служител в Министерството на отбраната също е уволнен заради снимки във "Фейсбук"


Сподели:
18 Май 2017, Четвъртък

Премиерът е разпоредил да бъде уволнен служител от Министерството на отбраната, който също е публикувал неподходящи снимки "Фейсбук", съобщи председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Уволненият е директорът на дирекция "Социална политика" в Министерството на отбраната Иво Антонов, а на въпросната снимка той позира с високо вдигната ръка пред германски танк. Антонов беше номинация за зам.-министър на Патриотите. "Подобни снимки, подобни изказвания няма да търпим", каза Цветанов. Вчера заместник-министърът на регионалното развитие Павел Тенев, който беше номинация на лидера на НФСБ и настоящ вицепремиер Валери Симеонов, сам си подаде оставката заради своя снимка, на която позира с нацистки поздрав във френски музей с восъчни фигури.

Извинявам се на всички за неудобството, в което изпаднахме – ГЕРБ няма да прави компромиси с европейските ценности, каза Цветанов и по повод думите на Валери Симеонов, който защити Тенев. "Разговарях само преди минути отново с Валери Симеонов, ние се чуваме почти всеки ден с колегите от "Обединени патриоти". Той също ми каза, че подобни думи не е изричал пред журналистите, които са го написали. Не мога да бъда критерий за това какво е казал един човек, при положение че не съм присъствал. Неприятна е ситуацията", коментира Цветанов.


Според него при всеки подобен случай ще има достатъчно доброжелатели, които ще информират и сезират европейските партньори на България. "Убеден съм, че от начина и поведението, което ГЕРБ е показвал, откакто сме членове на ЕНП, колегите ни знаят, че няма да направим компромиси с европейските ценности. Ние ще бъдем този стожер, за да не се появяват подобни неприятни моменти", декларира Цветанов. Той смята, че исканията на опозицията за оставка на вицепремиера Валери Симеонов са нормални и са координирани между две сили - БСП и ДПС, които са в парламента.


Малко преди изявлението на Цветанов от "Воля" също поискаха с половин уста Симеонов да се оттегли от изпълнителната власт. "Политическият съвет на партията и парламентарната група в рамките на деня ще обсъдят възможността да бъде поискана оставката на Симеонов", каза Стефан Августинов, член на ръководството на партията.

"За нас е недопустимо, спомняте си, че германският президент преди години си подаде заради едни съмнения оставката, други в Европа я подават за една изпусната думичка, а в България да стоим и да се "бутаме" в гърдите, че сме си правили еди-какви си снимки в Бухенвалд", коментира Августинов. Лидерът му Веселин Марешки уточни, че те самите няма директно да поискат оставката на Симеонов, вицепремиерът сам трябвало да се оттегли от поста или да бъде освободен от премиера Борисов. "Шеги с тези неща не бива да се правят, това е лична отговорност", каза Марешки.


Източник: dnevnik.bg

В категории: Други теми, Държавна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Аналогова България на опашката на дигитална Европа

Дядо Иван: Който краде от божия храм, получава възмездие

Нено Димов: АЕЦ Белене не е опасен проект, има си екооценка

Европа е пред избор: Националният суверенитет срещу покоряването й

София прилича на бит пазар, недоволен главният архитект

Огнян Минчев: България се нуждае от равнопоставени и взаимноизгодни отношения с Русия


НОВИНИТЕ
Курортът Св. Св. Константин и Елена навърши 110 години Курортът Св. Св. Константин и Елена навърши 110 години

САЩ и Гърция стартират стратегически диалог САЩ и Гърция стартират стратегически диалог

Българската „Дивата круша“ закри фестивала в Кан под нестихващи овации Българската „Дивата круша“ закри фестивала в Кан под нестихващи овации

Втори протест пред Светия Синод Втори протест пред Светия Синод

Международен ден на биоразнообразието Международен ден на биоразнообразието
ЕВРОПА
Европа е пред избор: Националният суверенитет срещу покоряването й Европа е пред избор: Националният суверенитет срещу покоряването й

Мадрид блокира новия състав на каталунското правителство Мадрид блокира новия състав на каталунското правителство

Зукърбърг на открито изслушване в Европарламента Зукърбърг на открито изслушване в Европарламента

Деца станаха европейски лидери за един ден Деца станаха европейски лидери за един ден

Днес в София  се провежда едно от най-важните събития за минерално-суровинната индустрия в Европа Днес в София се провежда едно от най-важните събития за минерално-суровинната индустрия в Европа