Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

КРИБ раздаде годишните си награди


Сподели:
18 Май 2017, Четвъртък

Ако все още бях частен работодател, какъвто съм бил преди, щях да членувам в КРИБ, заяви премиерът Борисов по време на церемонията

Три компании взеха годишните награди на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) по време на пролетния бал на организацията, които се проведе в София Тех Парк.
"Дънди прешъс метълс Челопеч" получи приза в категорията "Качество". Втора награда получи Пощенска банка. Голямата награда за растеж отиде при "Алкомет", а втората е за "Тал инженеринг". В категория „Иновации“ победител стана "Балкам груп", а на второ място е "Фесто производство".

Събитието се проведе под патронажа на министър-председателя Бойко Борисов за пореден път. „Безработицата е под 7%, което означава, че само този, който не иска да работи, не го прави, каза премиерът по време на церемонията за връчване на наградите. По думите никога досега не е имало толкова добри думи от световните лидери.

„Но доверието, което се показва към България, ни задължава да изпълним всичко, което е залегнало в програмата, каза премиерът и допълни, че ще продължи безапелационната борба с контрабандата. „Ако все още бях частен работодател, какъвто съм бил преди, щях да членувам в КРИБ“, заяви Борисов.
Сред гостите на събитието бяха членове на правителството, кметът на град София Йорданка Фандъкова, както и председатели на ключови за развитието на бизнеса парламентарни комисии.

Целта на учредените през 2015 г. награди е да се стимулира качественото и иновативно българско производство. Отличените фирми ще бъдат пример за всички, които правят бизнес в България и налагат нови, по-високи стандарти в икономиката.
Основна част от приходите от пролетния бал са за развитието на „Академия Икономика” - най-голямата инициатива на КРИБ в областта на образованието и професионалната подготовка на младите хора.


Източник: economic.bg

В категории: Бизнесът

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Столтенберг: Гърция и Турция да решат споровете си без НАТО

Красимир Каракачанов: Консултативният съвет имаше и бурна, и спокойна част

Президентът Румен Радев: Необходима е много по-сериозна подкрепа за работата на местните власти за развитието на Северозападна България

Време е за нова консервативна победа

Теменужка Петкова: Трябва да се направи опит за реализация на АЕЦ Белене

Радев: Неслучайно искам по-добро образование, явно г-н Цветанов по-трудно осмисля това, което чете
ЕВРОПА
Фондацията "Отворено общество" на Джордж Сорос напуска Унгария Фондацията "Отворено общество" на Джордж Сорос напуска Унгария

Меркел е склонна да обсъди смелите планове на Макрон за ЕС Меркел е склонна да обсъди смелите планове на Макрон за ЕС

Макрон и Меркел: Европа е на кръстопът Макрон и Меркел: Европа е на кръстопът

България и още 15 страни от ЕС ще правят суперкомпютър България и още 15 страни от ЕС ще правят суперкомпютър

Евродепутат: В периода 2020-2030 г. България ще получи милиарди, използвайте ги за преодоляване на енергийната бедност Евродепутат: В периода 2020-2030 г. България ще получи милиарди, използвайте ги за преодоляване на енергийната бедност