Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Пламен Глогов, сценарист и режисьор на комедията "Капаро за трима": "Едва ли сте гледали нещо толкова забавно"


Сподели:
12 Май 2017, Петък

Koмeдиятa „Kaпapo зa тpимa” щe бъдe пpeдcтaвeнa нa 19 май oт 19:30 в Зала 1 на Фестивален и конгресен център-Варна.

Tя e aвтopcĸи cпeĸтaĸъл пo cцeнapий и peжиcypa нa Πлaмeн Глoгoв- финaлиcт oт „Pъĸoпиcът” и пo идeя нa: Зaxapи Taнeв, Aceн Kyĸyшeв и Дyлиcлaв Дyлeв.
Учacтвaт aĸтьopитe: Aceн Kyĸyшeв, Зaxapи Taнeв, Дyлиcлaв Дyлeв, Cтaниcлaв Πeeв, Koнcтaнтин Лyнгoв, Eвa Дeмиpeвa, Πoлинa Mapĸoвa.

Бизнecмeн, бoĸcьop и нapoдeн лeчитeл cтaвaт жepтви нa имoтнa измaмa и ca пpинyдeни дa cъжитeлcтвaт зaeднo, дoĸaтo ce oпитвaт дa ce cпacят oт пoдлия xaзяин, бившaтa мy жeнa, aгpecивeн дoмoyпpaвитeл-бaгepиcт и ĸoĸeтнa cъceдĸa. Дaли тpябвa дa ce cпacявaт oт cитyaциятa или oт caмитe ceбe cи…

Спектакълът ще накара зрителите да се забавляват, но и да се замислят за горчиви явления от нашата действителност.

Разговаряме с Πлaмeн Глoгoв- сценарист и режисьор на спектакъла.

Г-н Глогов, Вие сте писател и поет, а същевременно сте и театрален режисьор. Какво Ви дава това едновременно творчество в няколко изкуства и как съумявате да балансирате между тях?

Пламен Глогов:
Дава ми само ползи, защото това са различни прочити на един текст. Едното помага на другото. В режисьорската си работа аз използвам всякакви похвати, включително поезия, музика, което обогатява палитрата на изразните средства. Може да се каже, че това е един етап от живота ми, който надгражда предишните. Аз започнах с поезия, след това се развих в драматургия, в новелистика и стигнах до режисурата.

Разкажете ни малко повече за спектакъла „Капаро за трима“, който за пълви път гостува на варненска сцена.

Пламен Глогов:
Спектакълът е изключително динамичен и може да се дефинира в жанра ситуационна комедия. Представлява принудително събиране на три уникални характера на едно място, които са подведени от имотна измама и трябва да живеят заедно известно време. Всеки един от тях постепенно се разкрива, като образ, като проблематика, като вътрешни стремежи и се оказва, че колкото и различни да изглеждат, имат много допирни точки. Точно това им помага да намерят комуникация помежду си и да действат заедно. Всичко това е представено с един много динамичен, активен диалог между персонажите, с много действия, с много обрати. Мисля, че публиката ще остане доволна от начина, по който се развиват нещата. Актьорите са много добри, сами измислиха персонажите си и до голяма степен вкараха в тях свои идеи и свои лични качества. Ако трябва да обобщя, мога да кажа, че това е една много българска, много лична постановка, свързана с нашия бит, с нашата психология. Вярвам, че всеки зрител ще намери допирни точки с героите и със ситуациите, в които те се намират.

Има ли нещо „скрито“ в спектакъла, до което само определени зрители ще успеят да достигнат?

Пламен Глогов:
Направили сме постановката леснодостъпна за повечето хора, с големи дози хумор, но зад всичко това се крият силни послания, едно от които е, че домът е там, където е семейството. Човек не трябва да забравя, че е свързан с другите, захранва се с тях и те се захранват с него. Този обмен на енергия, на информация, който непрекъснато имаме помежду си, може да видите в пиесата. Разбира се, има и още много други послания, които хората могат да открият, ако дойдат на нашата постановка.

„Капаро за трима“ е по идея  на Захари Танев, Асен Кукушев и Дули Дулев. Как решихте да работите заедно?

Пламен Глогов:
Ние сме състуденти в Нов български университет и ни събира любовта към театъра. Те са много добри актьори. Всеки по свой начин е и драматург, и режисьор. Обменихме идеи и се получи, според мен, много добре скрепена връзка между нас, защото да си призная, не бях толкова близък с Асен и Дули преди спектакъла, както със Захари. Постепенно ги опознах, както и другите актьори- Koнcтaнтин Лyнгoв, Eвa Дeмиpeвa, Πoлинa Mapĸoвa, които също са невероятни в своите изпълнения. Много се радвам, че работим заедно и успяваме да заинтригуваме хората вече толкова време. Ние влязохме и в листата за „Аскеер“ 2017 с този спектакъл, влязохме и в сърцата на хората в София и в градовете, в които сме гостували и ще се радвам това да продължи.

Мислите ли за нови общи проекти?

Пламен Глогов:
Да, мислим, защото виждаме, че публиката изпитва желание точно за такъв тип представления. Но не го правим насилствено, само и само да бъдем на вълната. Сега показваме един проблем, на който трябва да се обърне внимание и да се търси решение. Това е проблемът с имотните измами. Ние по принцип обединяваме няколко проблема в един и го правим по един комичен начин, за да достигнем до хората. След като мине сезона, ще се съберем и ще обсъдим новите проекти, които ще направим заедно. Със сигурност ще има такива.

Благодаря Ви за интервюто! Очакваме Ви с нетърпение на 19 май oт 19:30 в Зала 1 на Фестивален и конгресен център-Варна.

Пламен Глогов:
И аз благодаря! Само да допълня. Не че е наша постановката, но едва ли сте гледали толкова забавно нещо. Хората идват по няколко пъти. Надявам се и у варненци да остави едно добро впечатление.


Източник: vlastta.com

В категории: Интервюта, Интервюта- Зона здраве

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Нинова след среща с КНСБ: Внасяме предложение за отпадане на данъка върху старите автомобили

МАЕ: Петролът е застрашен от електромобилите и по-чиститата енергия

Докога ще търпим безобразията на КФН?

Изложбено пространство в Европейския парламент ще носи името на българския дипломат Атанас Буров

Христо Иванов за доклада на ЕК по Механизма за мониторинг на българското правосъдие :

Борисов: Защо президентът приема Нинова, а на Менда отказва? Извинявам се, ако не съм бил разбран!


НОВИНИТЕ
Среща на върха на ЕС за финализиране на Брекзит на 25 ноември Среща на върха на ЕС за финализиране на Брекзит на 25 ноември

БВП нараства с 3 на сто, отчете статистиката БВП нараства с 3 на сто, отчете статистиката

Хванаха телефонни измамници, задигнали 11 000 лева Хванаха телефонни измамници, задигнали 11 000 лева

Поетапно чистят охранителните канали и дерета във Варна Поетапно чистят охранителните канали и дерета във Варна

Парламентът в Гърция дебатира споразумението на Ципрас с църквата Парламентът в Гърция дебатира споразумението на Ципрас с църквата