Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Пламен Глогов, сценарист и режисьор на комедията "Капаро за трима": "Едва ли сте гледали нещо толкова забавно"


Сподели:
12 Май 2017, Петък

Koмeдиятa „Kaпapo зa тpимa” щe бъдe пpeдcтaвeнa нa 19 май oт 19:30 в Зала 1 на Фестивален и конгресен център-Варна.

Tя e aвтopcĸи cпeĸтaĸъл пo cцeнapий и peжиcypa нa Πлaмeн Глoгoв- финaлиcт oт „Pъĸoпиcът” и пo идeя нa: Зaxapи Taнeв, Aceн Kyĸyшeв и Дyлиcлaв Дyлeв.
Учacтвaт aĸтьopитe: Aceн Kyĸyшeв, Зaxapи Taнeв, Дyлиcлaв Дyлeв, Cтaниcлaв Πeeв, Koнcтaнтин Лyнгoв, Eвa Дeмиpeвa, Πoлинa Mapĸoвa.

Бизнecмeн, бoĸcьop и нapoдeн лeчитeл cтaвaт жepтви нa имoтнa измaмa и ca пpинyдeни дa cъжитeлcтвaт зaeднo, дoĸaтo ce oпитвaт дa ce cпacят oт пoдлия xaзяин, бившaтa мy жeнa, aгpecивeн дoмoyпpaвитeл-бaгepиcт и ĸoĸeтнa cъceдĸa. Дaли тpябвa дa ce cпacявaт oт cитyaциятa или oт caмитe ceбe cи…

Спектакълът ще накара зрителите да се забавляват, но и да се замислят за горчиви явления от нашата действителност.

Разговаряме с Πлaмeн Глoгoв- сценарист и режисьор на спектакъла.

Г-н Глогов, Вие сте писател и поет, а същевременно сте и театрален режисьор. Какво Ви дава това едновременно творчество в няколко изкуства и как съумявате да балансирате между тях?

Пламен Глогов:
Дава ми само ползи, защото това са различни прочити на един текст. Едното помага на другото. В режисьорската си работа аз използвам всякакви похвати, включително поезия, музика, което обогатява палитрата на изразните средства. Може да се каже, че това е един етап от живота ми, който надгражда предишните. Аз започнах с поезия, след това се развих в драматургия, в новелистика и стигнах до режисурата.

Разкажете ни малко повече за спектакъла „Капаро за трима“, който за пълви път гостува на варненска сцена.

Пламен Глогов:
Спектакълът е изключително динамичен и може да се дефинира в жанра ситуационна комедия. Представлява принудително събиране на три уникални характера на едно място, които са подведени от имотна измама и трябва да живеят заедно известно време. Всеки един от тях постепенно се разкрива, като образ, като проблематика, като вътрешни стремежи и се оказва, че колкото и различни да изглеждат, имат много допирни точки. Точно това им помага да намерят комуникация помежду си и да действат заедно. Всичко това е представено с един много динамичен, активен диалог между персонажите, с много действия, с много обрати. Мисля, че публиката ще остане доволна от начина, по който се развиват нещата. Актьорите са много добри, сами измислиха персонажите си и до голяма степен вкараха в тях свои идеи и свои лични качества. Ако трябва да обобщя, мога да кажа, че това е една много българска, много лична постановка, свързана с нашия бит, с нашата психология. Вярвам, че всеки зрител ще намери допирни точки с героите и със ситуациите, в които те се намират.

Има ли нещо „скрито“ в спектакъла, до което само определени зрители ще успеят да достигнат?

Пламен Глогов:
Направили сме постановката леснодостъпна за повечето хора, с големи дози хумор, но зад всичко това се крият силни послания, едно от които е, че домът е там, където е семейството. Човек не трябва да забравя, че е свързан с другите, захранва се с тях и те се захранват с него. Този обмен на енергия, на информация, който непрекъснато имаме помежду си, може да видите в пиесата. Разбира се, има и още много други послания, които хората могат да открият, ако дойдат на нашата постановка.

„Капаро за трима“ е по идея  на Захари Танев, Асен Кукушев и Дули Дулев. Как решихте да работите заедно?

Пламен Глогов:
Ние сме състуденти в Нов български университет и ни събира любовта към театъра. Те са много добри актьори. Всеки по свой начин е и драматург, и режисьор. Обменихме идеи и се получи, според мен, много добре скрепена връзка между нас, защото да си призная, не бях толкова близък с Асен и Дули преди спектакъла, както със Захари. Постепенно ги опознах, както и другите актьори- Koнcтaнтин Лyнгoв, Eвa Дeмиpeвa, Πoлинa Mapĸoвa, които също са невероятни в своите изпълнения. Много се радвам, че работим заедно и успяваме да заинтригуваме хората вече толкова време. Ние влязохме и в листата за „Аскеер“ 2017 с този спектакъл, влязохме и в сърцата на хората в София и в градовете, в които сме гостували и ще се радвам това да продължи.

Мислите ли за нови общи проекти?

Пламен Глогов:
Да, мислим, защото виждаме, че публиката изпитва желание точно за такъв тип представления. Но не го правим насилствено, само и само да бъдем на вълната. Сега показваме един проблем, на който трябва да се обърне внимание и да се търси решение. Това е проблемът с имотните измами. Ние по принцип обединяваме няколко проблема в един и го правим по един комичен начин, за да достигнем до хората. След като мине сезона, ще се съберем и ще обсъдим новите проекти, които ще направим заедно. Със сигурност ще има такива.

Благодаря Ви за интервюто! Очакваме Ви с нетърпение на 19 май oт 19:30 в Зала 1 на Фестивален и конгресен център-Варна.

Пламен Глогов:
И аз благодаря! Само да допълня. Не че е наша постановката, но едва ли сте гледали толкова забавно нещо. Хората идват по няколко пъти. Надявам се и у варненци да остави едно добро впечатление.


Източник: vlastta.com

В категории: Интервюта, Интервюта- Зона здраве

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Румен Радев: "Изборите са политически акт и не могат да заместят прокуратурата и съда"

Генка Шикерова: "Как се контролира вот?"

Либералите готови да поискат висш пост в ЕС

Тимерманс: "Съюз с всички прогресивни сили – от Ципрас до Макрон"

Тръмп подкрепя Япония за диалог с Иран, позитивен е за Северна Корея

Кольо Колев: "Градската десница е големият победител от изборите за ЕП"


НОВИНИТЕ
Хаос при предаването на протоколите! Хаос при предаването на протоколите!

При 100% обработени протоколи: "Демократична България печели вота в чужбина" При 100% обработени протоколи: "Демократична България печели вота в чужбина"

Грешки при протоколите за машинно гласуване бавят приемането на документите от РИК - София област Грешки при протоколите за машинно гласуване бавят приемането на документите от РИК - София област

Проевропейски партии печелят в 6 европейски държави Проевропейски партии печелят в 6 европейски държави

Управляващите в Хърватия печелят изборите за ЕП Управляващите в Хърватия печелят изборите за ЕП
ЕВРОПА
При 100% обработени протоколи: "Демократична България печели вота в чужбина" При 100% обработени протоколи: "Демократична България печели вота в чужбина"

Либералите готови да поискат висш пост в ЕС Либералите готови да поискат висш пост в ЕС

Тимерманс: "Съюз с всички прогресивни сили – от Ципрас до Макрон" Тимерманс: "Съюз с всички прогресивни сили – от Ципрас до Макрон"

ЕНП и социалистите губят мнозинството си в Европарламента ЕНП и социалистите губят мнозинството си в Европарламента

Проевропейски партии печелят в 6 европейски държави Проевропейски партии печелят в 6 европейски държави