Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Община Варна създава отдел „Недвижимо културно наследство“


Сподели:
12 Май 2017, ПетъкНа заседанието на ВрК „Структури и общинска администрация“ бе разгледано предложение от Кмета на община Варна, относно създаване на отдел „Недвижимо културно наследство“ към общинската дирекция „Архитектура, градоустройство и устройствено планиране“ и увеличаване на числеността на дейност 122 „Общинска администрация" - дофинансиране с 8 (осем) щ. бр. Необходимите средства ще бъдат в рамките на гласуваните средства за заплати и осигурителни вноски в Бюджет 2017 г. на Община Варна.

Гл. Арх. Виктор Бузев:

„Обособяването на звеното се налага заради промени в Закона за културното наследство. Според тях в шестте планови икономически центъра в страната трябва да има по едно такова звено. В случая за Североизточен район ще отговаря Община Варна. Това означава, че именно тя ще създава и обслужва регистрите за недвижими културни ценности в областите Варна, Търговище, Добрич и Шумен.

Отделът ще се погрижи за изработване на стратегия за териториалноустройствена защита на недвижимите културни ценности на територията на Североизточен планов икономически район.

Освен това ще отговаря за създаването и поддържането на Регионален архив на недвижимите културни ценности за територията на областите Варна, Добрич, Шумен, Търговище и съответната публична информационна система, който да работи с дигитални технологии с цел създаване на възможност за публичност на регистъра и документите в него.

Създаването на такъв информационен масив за недвижими културни ценности от ново поколение ще бъде в полза и на туристическата индустрия в района.“

Марица Гърдева:

„Може ли да посочите длъжностите на тези 8 щатни бройки, тъй като не виждам информация за това.“

Гл.арх. „Виктор Бузев:

„За кадровото обезпечаване на дейностите в новия отдел е необходимо назначаването на 8 щатни служители на длъжностите: началник на отдела, експерти по недвижимото културно наследство, експерти по архитектурната и конструктивната части, юрисконсулт и специалист технически архив.“

В крайна сметка съветниците приеха предложението.

Във втора точка бе прието предложение от Кмета на община Варна, относно промени в общата численост и структура на общинската администрация, като се намалява числеността на Дейност – „Други дейности по икономика“ – Дейност „Хранителен комплекс“ с 9 щатни бройки.


Автор: Надежда Георгиева
Източник: vlastta.com

В категории: Местна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Автор: Жан-Пол Бригели, causeur.fr: "Когато си роден долу, си оставаш долу: няма социален асансьор"

Случаят Желяз Андреев и режимът за екстрадиция в САЩ

Защо Лондон не ратифицира Истанбулската конвенция

Бойко Борисов категоричен: Държавата ще защити Желяз Андреев!

Америка за Пеевски

Нимиц: Македония и Гърция са поели ангажимент да решат спора за името