Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Андрей Ковачев ГЕРБ/ЕНП: Европейският съюз е единен и неделим


Сподели:
21 Април 2017, ПетъкЕвродепутатът от ГЕРБ / ЕНП Андрей Ковачев взе участие в конференция на тема "Единен европейски пазар: постижения и предизвикателства", съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Той взе отношение по темата от втория панел: „Политически анализ на предизвикателствата пред ЕС и защо е важен Единния пазар“. Организатор на събитието бе Американската търговска камара в България.

Андрей Ковачев бе категоричен, че общото бъдеще на ЕС е да бъде единен и неделим. Той подчерта също: "Европейският съюз е това, което му позволят страните членки. Той е толкова ефективен, бърз и адаптивен към заобикалящия го свят, колкото му позволят да бъде и това не бива да се забравя."
Според Ковачев е необходимо да се предотврати това популисти и екстремисти да събират подкрепа, защото те не предлагат реална алтернатива, а само спекулират със страховете на гражданите. Именно затова е и от изключително значение образованието сред младите хора. Необходим е обективен прочит на историята, за да не може младите да стават жертва на алтернативните факти.
„Днес населението на ЕС е близо 7%, но ЕС все още представлява 25 на сто от глобалното икономическо производство и 50 на сто от световните социални услуги. Но това трябва да се защитава и ето защо ние се нуждаем от силен ЕС. По-очевидно е откогато и да е било колко незаменима е Обединена Европа. Балансът между солидарност и отговорност ще ни изведе до един общ европейски път. Аз съм убеден, че това е начинът да се отговори на глобалните предизвикателства. Европейският съюз вече не може да бъде удобно извинение за национални неуспехи и политическо нежелание за реформи“, завърши Андрей Ковачев.

На събитието присъстваха още Огнян Златев, ръководител на Представителство на Европейската комисия в България, Даниел Смилов, Програмен директор на Политически и правни изследвания, Център за либерални стратегии и Мариан Дрейн, търговски съветник на Представителство на Съединените американски щати към ЕС.


Източник: focus-news.bg

В категории: Анализи и коментари, Европа

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Каракачанов: Безразборното финансиране на религиозни общности трябва да бъде спряно

Какво е общото между "Емко" КТБ, Калиакра и Сребърния фонд

Популистът, фашистът и консервативният човек

Радев в Гоце Делчев: Героите на свободата ни не са и няма да бъдат забравени!

Нова зловеща игра заплашва живота на децата, вече издирват хлапета във Великобритания

Русия вижда противоречия в приетия от НС доклад за сигурността


НОВИНИТЕ
Дончев: Северна България ще е големият акцент през следващите години Дончев: Северна България ще е големият акцент през следващите години

Отпада признаването на дипломите за висше образование от над 50 държави Отпада признаването на дипломите за висше образование от над 50 държави

Драматична развръзка в Барселона: Пучдемон отговори в последната минута на ултиматума на Мадрид, реакцията бе незабавна! Драматична развръзка в Барселона: Пучдемон отговори в последната минута на ултиматума на Мадрид, реакцията бе незабавна!

Никой не събра точки, за да седне на стола на Божидар Димитров Никой не събра точки, за да седне на стола на Божидар Димитров

Министър Ангелкова няма да подава оставка Министър Ангелкова няма да подава оставка