Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Андрей Ковачев ГЕРБ/ЕНП: Европейският съюз е единен и неделим


Сподели:
21 Април 2017, ПетъкЕвродепутатът от ГЕРБ / ЕНП Андрей Ковачев взе участие в конференция на тема "Единен европейски пазар: постижения и предизвикателства", съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Той взе отношение по темата от втория панел: „Политически анализ на предизвикателствата пред ЕС и защо е важен Единния пазар“. Организатор на събитието бе Американската търговска камара в България.

Андрей Ковачев бе категоричен, че общото бъдеще на ЕС е да бъде единен и неделим. Той подчерта също: "Европейският съюз е това, което му позволят страните членки. Той е толкова ефективен, бърз и адаптивен към заобикалящия го свят, колкото му позволят да бъде и това не бива да се забравя."
Според Ковачев е необходимо да се предотврати това популисти и екстремисти да събират подкрепа, защото те не предлагат реална алтернатива, а само спекулират със страховете на гражданите. Именно затова е и от изключително значение образованието сред младите хора. Необходим е обективен прочит на историята, за да не може младите да стават жертва на алтернативните факти.
„Днес населението на ЕС е близо 7%, но ЕС все още представлява 25 на сто от глобалното икономическо производство и 50 на сто от световните социални услуги. Но това трябва да се защитава и ето защо ние се нуждаем от силен ЕС. По-очевидно е откогато и да е било колко незаменима е Обединена Европа. Балансът между солидарност и отговорност ще ни изведе до един общ европейски път. Аз съм убеден, че това е начинът да се отговори на глобалните предизвикателства. Европейският съюз вече не може да бъде удобно извинение за национални неуспехи и политическо нежелание за реформи“, завърши Андрей Ковачев.

На събитието присъстваха още Огнян Златев, ръководител на Представителство на Европейската комисия в България, Даниел Смилов, Програмен директор на Политически и правни изследвания, Център за либерални стратегии и Мариан Дрейн, търговски съветник на Представителство на Съединените американски щати към ЕС.


Източник: focus-news.bg

В категории: Анализи и коментари, Европа

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Кирил Ананиев обещава Национална здравна карта до три месеца

300 лв. за бедна майка, 700 – за приемната мащеха на отнетото й дете

Путин пред 1640 журналисти: Ще бъда независим кандидат за президент

Цацаров иска от парламента пълна прозрачност по скандала със СРС-тата

Захариева: Трябва да се борим с радикализацията сред младите

Кънчо Стойчев: Изключително важно е да има сериозен дебат за корупцията