Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Мафиотско-масонската трупа в Пловдив отново прекали с наглостта


Сподели:
11 Април 2017, Вторник

Тримата братя - зидари в поход към поредния грабеж от Пловдив

Мафиотско-масонската трупа в Пловдив отново прекали с наглостта

            Не мислех, че толкова скоро след изборите ще лъснат за пореден път зависимостите в Пловдив от съветския гражданин Георги Гергов. Не мога да не разкажа предисторията на подготвяната мега-далавера.

            В неделя/Цветница/ се провежда екстрена сбирка на пловдивските масони от герговата ложа „Слънце-Ориент” в покоите им в село Белащица. Присъстват подбрани „братя”, от които зависи местната политика – начело са членовете на Инициативния комитет за построяването на сграда на пловдивска опера брат Любозар Фратев – бивш член на…КПСС, брат Илко Николов – архитект, бивш председател на ОбС от Бизнес-експертния съвет в града, брат Славчо Атанасов – депутат от ПФ, бивш кмет, който вкара през парадния вход БСП във властта, брат Илко Илиев – колега на Атанасов в делата „патриотични”, видния брат Георги Гергов – няма нужда от представяне, а скъп гост на компанията е брат Вежди Рашидов – новоизбран депутат от Пловдив и бивш министър на културата, също известен поклонник на акациевата клонка и Бафомет, както и на „Мултигруп” от близкото минало. Присъстват и актуалните ръководители на общинската администрация. Фратев и Николов запознават присъстващите с „усилната” им работа по построяването на сграда за пловдивската опера и стигнали до убеждението, че единственото място, където може  да се издигне сградата е … Пловдивския панаир. Николов дори вече виждал като архитект/естествено, че той ще е проектанта/ бъдещата сграда като комбинация  от два бетонни паралелепипеда. От станалия кратък дебат „братята” разбират, че цялата операция е подготвена доста отдавна, но се изчаквало да приключат данданиите с изборите и след това, когато народът е позаспал от обещанията и очаква новото правителство да се реализира оперния им проект. Естествено големите обещания идват от „специалните братя” Георги Гергов и Вежди Рашидов – първият щял да даде 5 дка от терена на Панаира/ той отдавна смята всичко там за личен патримониум/, а вторият щял да намери парите за строителството. Накрая всичко завършило с другарска почерпка за „светлото дело” на триъгълника и пергела на пловдивските зидари.

            Не знам дали, за да е гаврата пълна на другия ден, Велики понеделник, когато Спасителя изгонил търговците от храма, кметът Иван Тотев свиква специална пресконференция  и привиква в общината всички представени политически сили в Общинския съвет, за да ги запознае с намеренията на братята - зидари. Горе-долу такова беше и поведението на предшественика му Иван Чомаков преди оная сесия на съвета през 2007 год., на която се взе решение да бъде подарен Панаира на Гергов. И така на Велики понеделник в тържествена обстановка пред журналистите се възправят Георги Гергов, Иван Тотев и Вежди Рашидов /Любозар Фратев и Илко Николов са в миманса, но присъстват/ и се започва поредната пледоария за нов грабеж на Пловдив, този път скрит под благовидната форма „Сграда на Операта в Пловдив”.

            Тя щяла да се появи на мястото на Палата 1 на Пловдивския панаир и ще се изгражда с пари на държавата и общината/Гергов пари не дава за такива глупости/. Стойността на проекта е изчислен на 60 милиона лева/като се имат предвид разходите за Колодрума ще се надхвърлят  чувствително 100 милиона за Операта/. За намирането на тези пари гаранцията е у Вежди Рашидов, който заявява на пресконференцията: „Ако стана министър пак няма да имате проблем с намирането на парите, бъдете спокойни!”. Своя дан ще даде и община Пловдив, която вече се била договорила с Гергов да приеме тези 20.63 % от капитала на панаира от държавата, независимо че само преди три месеца ги отказа след натиска на гражданите, но сега… Варненската община получи 29 % от капитала на пловдивския панаир по предложението на бившия министър Божидар Лукарски, а Гергов ще им предложи в замяна „дупката” в центъра на града за изграждане на ларго. Така че Гергов вече си е осигурил 80 % от  панаира и може да си прави с него каквото поиска, ако иска и да го продаде изцяло. Като черешка на общинската торта той обяви, че дава терена за опера и то ако тя бъде завършена не за три, а дори за пет години, т.е. предварително отписа Пловдив като европейска столица на културата през 2019 год. Тук вече и кмета Тотев не издържа и добави: „Като влезем в партньорство с Панаира в лицето на г-н Гергов ще дадем възможност за нови инвестиции в културни пространства – в случая Дома на операта.” Гергов пак подчерта, че държи на споразумение държава – община – панаир и ако не бъде построена сградата то той щял да си вземе терена/а построеното?/ обратно.

             На това, което ни готвят, драги читатели римляните му са викали Лъвско дружество и е забранено по всички правила на търговския закон, с една дума то звучи така: „Печалбите само за едната страна, а загубите само за другата страна.”

Всъщност къде е голямата далавера? На първо място с прехвърлянето на държавните акции от панаира на общината ще се натовари бюджета на града. Гергов има кредит от 60 милиона/точно колкото е строителството на бъдещата опера!?/ към Българската банка за развитие и ако не се обслужва този кредит то тя ще стане собственик на цялото дружество, защото няма банка в света, която да не иска да печели като отпуска кредити, а не да играе ролята на брокер на недвижими имоти. Така и община Пловдив ще стане длъжник с около 12 млн. лева, т.е дълговете на фактическия собственик Гергов ще се прехвърлят на община Пловдив и на община Варна. В крайна сметка, ако няма никакъв риск защо държавата не си остане собственик, а дава даром дяловете си на двете общини?!

Дали пък и държавата не се е сетила, че на 19 април изтича окончателния давностен срок от 10 год. за грабежа на Гергов от Пловдив и след него вече никой не може да оспорва „патримониума му”? Прокуратурата мълчи загадъчно и досега за далаверата, може би защото в ложата „Слънце-Ориент” блестят няколко местни прокурорски величия. Днес същият този човек, който нагло и безочливо ограби града, който през 2007 год. произнесе знаменателната фраза към съветниците: „ Разчитайте на моята лоялност и чест” и нагло ги излъга, застава пак на общинската и държавната трапеза и очаква поредния му подарък – просто така е свикнал.

И още малко за подготвяния грабеж. Гергов дава терен от 5 дка и получава срещу тях 60 млн. лв./защото отсега се знае кой ще проектира, кой ще строи и кой ще раздава допълнителните поръчки/, което прави около 12 000 лв. за квадратен метър гол терен – нали е добра цената, какво ще кажете? При това самият олигарх Гергов се подсигури, че ако не е готова „операта” до 2022 год. той ще си прибере терена, а общината и държавата ще останат с горчивия спомен за подарените около 60 млн. лв. Да не говорим, че уж и сега община Пловдив има чрез дружеството с Гергов „Пълдин туринвест” 12.5% от Панаира, но 10 год. не е получила за това и стотинка, но пък Гочиту им предлага 1.36 % уж от общия терен/толкова са 5 дка от общия терен на панаира, които сега Гергов предлага за операта?!/. Това, ако не е наглост – здраве му кажи!

            Да не говорим, че в Пловдив има къде – къде по-подходящи терени за строителството на такава сграда/например до Захарна фабрика, също на брега на р. Марица/. А в последните години оперните сгради стават символи на града, знаци, които фокусират голямото изкуство в съответния мегаполис. Достатъчно е да погледнем архитектурните бижута в Сидни, Хамбург/съвсем нова/, Чикаго и Disny Hall в  LA, а в Пловдив „братята-комунисти” ще строят помпозната сграда на недостатъчни 5 дка сред панаирни палати и без паркинг – просто връх на безвкусицата и кича. Просто съм изумен колко бързо кметът Иван Тотев пое с огромни крачки по пътя на злощастния Иван Чомаков, така и ще завърши!

И както често правя напоследък ще се позова на стария антикомунист Гечо Паздерката, който дълго време чете „новината” и накрая обобщи: „Ще отида в четвъртък на общинската сесия да погледам поредния резил, та и след Велики понеделник да се убедя, че мафията не се спира и на Велики четвъртък. В България и да гласуваме, и да не гласуваме накрая все попадаме в ръчичките на Братята комунета!”.


Източник: http://toross.blog.bg

В категории: Избрано от редактора

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
България и ЕС: първите 10 години и след това

Брюксел: Българската здравна система е неефективна срещу предотвратимата смъртност

С Македония правим общ Балкански туристически маршрут

Спецпрокурорите искат от Цацаров да се погрижи за спецсъда

МААЕ: Иран спазва ядрената сделка със световните сили

България плаща рекордна сума заради къща в Пловдив


НОВИНИТЕ
Тарифите за роуминг с Македония падат до 3 месеца Тарифите за роуминг с Македония падат до 3 месеца

Парламентът облекчи 'вноса' на работници от трети страни Парламентът облекчи 'вноса' на работници от трети страни

Вече са известни присъдите срещу екипажа на българския кораб "Св. Николай" Вече са известни присъдите срещу екипажа на българския кораб "Св. Николай"

Румънското правителство оцеля след вот на недоверие Румънското правителство оцеля след вот на недоверие

Френската прокуратура повдигна обвинение на руския милиардер Сулейман Керимов Френската прокуратура повдигна обвинение на руския милиардер Сулейман Керимов