Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Вяра

Премиерът сряза Нинова: Така ще говорите на мъжа си и любовника си


07 Октомври 2011, Петък

Червената нападателка този път не беше пожалена от Борисов

 

Поредна порция бисери поднесе диалогът Бойко Борисов – Корнелия Нинова на петъчния парламентарен контрол. Червената депутатка влезе в обичайния си смел и остър тон, но този път премиерът не беше снизходителен. Тя изстреля познатите обвинения – че приходите падат, безработицата расте, а българите живеят в мизерия. Нинова обвини Борисов, че не отговаря на въпросите, а парламентът се превръща в пазар.

 

Аз се държа толкова възпитано, изтърпявам тия питания. Може да се карате на мъжа си, на любовника си, на мен няма да ми говорите така. Не съм свикнал да ми се държи такъв тон, аз съм много почтителен, уважителен, сряза този път червената нападателка премиерът. Само за да си говорите с мен, измисляте всякакви теми, добави той.

 

Нинова нажежи ситуацията, като цитира данни, че броят на заетите е намалял с 400 000, безработните се увеличили със 110 000, обезкуражените – с 62 900 повече, а пенсиите са на същото ниво. От 25 милиарда преки инвестиции, сега има 2 милиарда, инвеститорите се оттеглят, цените са с 20 % нагоре, за 60 % от бизнеса условията са се влошили, изброи Нинова.

 

„Такава наглост и безочие! Не намирам нужда да отговарям на това, което говорите. Само една цифра ще ви кажа, от чуждестранните инвестиции по време на вашето правителство 75%-80% бяха в София и аз бях кмет”, отвърна Борисов. И препоръча на червените да имат малко самокритика.

 

На упрека, че вместо за доходи и пенсии, средствата ще се изсипят за асфалт, премиерът отвърна: “Асфалтът не се яде, но асфалтът носи хляб. Още римляните първи са строили пътища, после градове”. И отново се скара на червените, че лъжат и плашат хората.

 

На критиката на Нинова, че няма адекватен антикризисен план, премиерът я контрира, като й напомни, че социалистите дълго време твърдяха, че нямаше криза, докато тя се разрастваше. Има опасност от втора рецесия в развития свят, ръстът на икономиката се забавя в еврозоната и това тревожи инвеститорите, изрази тревога Нинова. И заяви, че първите антикризисни планове на правителството не са проработили, бизнесът се чувства зле, българите също. Ще актуализирате ли антикризисния план, освен екзотичната идея евролидерите да намаляват доходи и пенсии, иронизира премиера червената депутатка.

 

Учудвам се как с такава огромна упоритост, мине не мине време, задавате тези въпроси. Нали твърдяхте, че няма криза. Вие твърдяхте, че няма криза. Когато крихте от българското общество, че сте в дефицит, когато вдигахте пенсии, без да имате пари, когато подписвахте договори, а знаехте, че няма пари за тях, отвърна Борисов.

 

 

vsekiden.com

В категории: Анализи и коментари

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
И разследващият журналист Марин Николов вече е извън Нова телевизия

"Това сега за какво го уча?" Неизбежни ли са частните уроци и децата извън училище

Три минути:"И проблемът в радиото стигна до “Костов е виновен”

Ананиев: "Трансплантации няма и в други европейски страни, няма донори и специалисти"

ВМРО скочи: "Турция краде хиляди работни места и милиарди от София"

Арогантният език на политиците неизбежно опростачва обществото


НОВИНИТЕ
Гласуват предложението на Андрей Новаков ЕК да изтегли целия пакет "Мобилност" Гласуват предложението на Андрей Новаков ЕК да изтегли целия пакет "Мобилност"

Предсрочни избори в Испания на 10 ноември Предсрочни избори в Испания на 10 ноември

Оспорвани избори в Израел Оспорвани избори в Израел

Молбите за убежище в ЕС са се увеличили с 26% през юли Молбите за убежище в ЕС са се увеличили с 26% през юли

Семейството от Борован, в чиято къща се вряза тир, ще живее във фургон Семейството от Борован, в чиято къща се вряза тир, ще живее във фургон