Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Светльо Витков вече в Реформаторския блок


Сподели:
17 Февруари 2017, Петък

Лидерът на "Глас народен": Ако плюеш всички, никой не иска да играе с теб

Партията "Глас народен" на Светльо Витков вече е част от Реформаторския блок. Витков, който в момента е общински съветник в София и по столичните дела формацията му е в коалиция със съветниците от "Движение 21" на Татяна Дончева и представител на "Зелените", подписа споразумението на присъединяване към Реформаторския блок. От страна на десните параф положиха Петър Москов, лидерът на СДС Божидар Лукарски, Найден Зеленогорски от ДБГ.

На церемонията бе и лидерката на другия нов партньор на реформаторите - Жаклин Толева от Българския демократичен форум (БДФ).

Венци Мицов - заместникът на Витков в "Глас народен" и също общински съветник в София към момента, също бе на церемонията.
„Настъпва момент, в който решаваш дали да се биеш сам или в коалиция. Когато плюеш всички - никой не иска да си играе с тебе на катерушките”, обясни Витков.
Лидерът на СДС Божидар Лукарски заяви, че когато се търси движение напред, то трябва да стане с хора с повече „за”, отколкото „против”.

От РБ и "Глас народен" допълниха, че има повече неща, които ги събират, отколкото такива, които ги разделят, и се надяват да мобилизират дясното пространство.Коалицията очаква още партньори да се присъединят, крайният срок за промени в коалициите, регистрирани за изборите, е 18 февруари.

През 2013 г бе обсъждано включването на "Глас народен" в Реформаторския блок. Тогава Витков написа следното за тази идея:

"Не бих желал да участвам нито в Реформаторски блок, нито в сборни политически формации с колективна отговорност и с основна цел – влизане в Парламента, на всяка цена."

"Затова няма разлика дали ще гласуваш за БСП, Герб, ДПС, Атака или Реформаторски блок. Те отдавна си бъркат по…джобовете!"

"Кой ще влезе по-точно? Меглена Кунева, Радан Кънев, Боби Сандов, Даниел Вълчев, Прошко Прошков  и… кой друг? Само изреждането на тези лица ми е достатъчно, за да не искам името ми да е между тях. Нима НДСВ не управлява заедно с БСП? Нима Кунева и Вълчев не бяха в НДСВ по това време? Значи СДС и ДСБ се обедини с тези, които бяха в съюз с БСП?
Да Ви имам алтернативата!"


Източник: clubz.bg

В категории: Новините, Конфликтни теми

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Прокуратурата: НИКМИ е получила незаконно терена за небостъргач на бул. "България"

Европейският съюз вади 8 държави от черния списък с офшорките

Без допълнителни такси при пазаруване и теглене на пари в други държави от ЕС

Как фондация „Америка за България“ контролира образователната и съдебната система

Без сделка с Лондон загубите за ЕС може да надхвърлят 110 млрд. евро

Президентът на Китай увери Тръмп, че в Северна Корея има "положителни промени"
ЕВРОПА
Европейският съюз вади 8 държави от черния списък с офшорките Европейският съюз вади 8 държави от черния списък с офшорките

Евродепутатът Радев настоява да отпаднат американските визи за българи Евродепутатът Радев настоява да отпаднат американските визи за българи

Без допълнителни такси при пазаруване и теглене на пари в други държави от ЕС Без допълнителни такси при пазаруване и теглене на пари в други държави от ЕС

Без сделка с Лондон загубите за ЕС може да надхвърлят 110 млрд. евро Без сделка с Лондон загубите за ЕС може да надхвърлят 110 млрд. евро

Лавров постави условие: България с руски газопровод - само при 100% гаранции от ЕК Лавров постави условие: България с руски газопровод - само при 100% гаранции от ЕК