Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Вяра

ПК „Младежки дейности и спорт”


Сподели:
25 Януари 2017, Сряда

Днес комисията по младежки дейности и спорт прие проектобюджета на Община Варна за 2017 година, в частта касаеща Програми „Спорт” 2017, „Варна – Европейска младежка столица”,  „Програма за превенция на рисковото поведение сред деца и млади хора – 2017г.” и „Социален туризъм”.

На комисията стана ясно, че през 2017 година  за провеждането на младежки събития и фестивали от различни НПО-та, сдружения и учебни заведения във връзка домакинството на Варна като Европейска младежка столица, ще бъдат вложени над 2 млн. лева.

В рамките на годината се предвижда провеждането на над 300 събития в града по повод Европейска младежка столица 2017-та. Сред тях са както конференции и обучения, така и събития в сферата на културата и спорта, концерти, фестивали.

Събитията няма да са фокусирани само през лятото, а ще съпътстват и пролетните, есенни и зимни месеци.

Лилия Христова, директор на дирекция „Образование и младежки дейности”:
„От 2015 година до момента са изхарчени около 2 млн. лева за различни младежки дейности. За обслужването на самата титла до момента са изразходвани 300 хил. лева.”
На заседанието стана ясно още, че 340 хил. лева ще бъдат заделени през 2017 г. за дейностите по Програма за превенция на рисковото поведение сред деца и млади хора на общинската дирекция „Превенции“ във Варна.
Програмите са насочени към превенция на употребата на наркотични вещества, на трафика на хора, на ХИВ/СПИН и разпространението на асоциално поведение сред младите хора. Обхванати са деца от 1-ви до 12-ти клас.

Светлана Коева, директор на дирекция „Превенции”:

„Новото тази година е, че в програмата са заложени дейности, свързани с титлата Европейска младежка столица. В тази връзка ще се проведе Национална доброволческа инициатива „Лято без риск“, при която ще се срещнат ученици и студенти от Варна и още 27 града, които се занимават с доброволческа дейност. 30 000 лева са предвидени за това звено. Ще  бъдат обменени добри практики, а лектори от американска агенция за превенция на употребата на наркотици ще споделят новите тенденции в тази ниша. Поканени са експерти от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност.”

През 2017-та година да бъдат похарчени 1 млн. 250 хил. лева за дейностите по общинската програма „Спорт“.

Първоначалния проектобюджет бе за 1 млн. 50 хил. лева, но бе увеличен с 200 хил. лева по предложение на председателя на комисията Мартин Байчев. Той поиска сумата като допълнение към средствата от 250 хил. лева за материално стимулиране на спортните клубове.
Мартин Байчев:

„През 2016-та варненските клубове показаха много добри резултати. Редно е да се осигурят средства поне колкото миналогодишните. Разбира се, ще очакваме и съответните спортни постижения.”

Тази година по програма са предвидени около 30 нови мероприятия.

През 2017-та се предвижда провеждането на Световна купа по плуване на 10 км. Идеята е тя да се случи паралелно с маратона „Галата-Варна“. Предвижда се тази година да има и по-кратка дистанция от 1 км., която да позволи участието на повече хора и активното включване на деца.


Източник: vlastta.com

В категории: Местна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Тихомир Безлов: "И Миньо Стайков, и Арабаджиев са направили богатсвото си през политическа протекция."

Пламен Георгиев забрави, че е назначен за консул във Валенсия

Депонирането на отпадъци не е най - доброто решение, смятат еколози

"Важен сигнал за всички магистрати под натиск." Кьовеши се доближава до поста главен прокурор на ЕС

Експерти: "Злоупотребата с болнични листове трябва да се криминализира"

И разследващият журналист Марин Николов вече е извън Нова телевизия


НОВИНИТЕ
Снимка на Трюдо с тюрбан и боядисано кафяво лице предизвика скандал в Канада Снимка на Трюдо с тюрбан и боядисано кафяво лице предизвика скандал в Канада

Десетки жертви при бомбен атентат в Афганистан Десетки жертви при бомбен атентат в Афганистан

Проверяват храната в детските градини и училищата Проверяват храната в детските градини и училищата

Гласуват предложението на Андрей Новаков ЕК да изтегли целия пакет "Мобилност" Гласуват предложението на Андрей Новаков ЕК да изтегли целия пакет "Мобилност"

Предсрочни избори в Испания на 10 ноември Предсрочни избори в Испания на 10 ноември
ЕВРОПА
Лидерите на Италия и Франция предлагат нова система за разпределение на мигрантите в ЕС Лидерите на Италия и Франция предлагат нова система за разпределение на мигрантите в ЕС

"Важен сигнал за всички магистрати под натиск." Кьовеши се доближава до поста главен прокурор на ЕС "Важен сигнал за всички магистрати под натиск." Кьовеши се доближава до поста главен прокурор на ЕС

Италианските власти:  "Разбихме най-голямата пиратска стрийминг телевизионна мрежа" Италианските власти: "Разбихме най-голямата пиратска стрийминг телевизионна мрежа"

Предсрочни избори в Испания на 10 ноември Предсрочни избори в Испания на 10 ноември

Гутериш откри 74-та сесия на Общото събрание на ООН. Президентът Радев ще говори във вторник Гутериш откри 74-та сесия на Общото събрание на ООН. Президентът Радев ще говори във вторник