Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Вяра

Да дариш, след като са ти дарили - силата на една майка


Сподели:
26 Юли 2016, Вторник

34-годишната майка на 4 деца, Наталия Гърнева, за която ви разказахме преди няколко месеца, реши да помогне на няколко болни деца.

Състоянието на младата жена се характеризираше с 2 мозъчни аневризми, които застрашаваха живота ѝ, като тя бе принудена да събере непосилните за семейството и над 50 хиляди лева, за да може да се оперира.

Хиляди хора помогнаха на Наталия да събере парите, а тя и още две жени в подобно на нейното състояние упорстваха до последно, докато не постигнаха законодателна промяна, според която консумативите за интервенции при артериовенозни малформации и мозъчни аневризми вече ще се поемат изцяло от държавата.

До този момент НЗОК поемаше едва до 10 хиляди лева на пациент в такова състояние, а понякога са нужни над 30 хиляди.

„Децата ми постоянно ме питаха колко ще живея, а аз не можех да им отговоря, защото аз самата се чудех колко и дали ще живея“, сподели Наталия пред Puls.bg

В крайна сметка, тя преминава успешно през операциите и в сметката ѝ остават около 16 хиляди лева. Така, сега дарените на нея пари, ще отидат при няколко нуждаещи се деца, защото както тя казва - „както са помогнали на мен, така и аз искам да помогна“.

Споделя, че щом се е събудила след последната операция, не е могла да повярва, че всичко е минало добре и е жива и здрава, но е благодарна.

Благодарна е на докторите, благодарна е на непознатите, които косвено са били до нея и са и помогнали финансово, благодарна е и на трудностите, защото сега гледа на живота по друг начин и иска да предаде силата си и на други хора.

„Искам да благодаря на всички хора, които са ми помогнали и са повярвали, че ще оздравея. Сега се чувствам добре и мога да се радвам на децата си“, каза Наталия.

Избрала е да дари средствата на деца, които не са одобрени за лечение от Фонда за лечение на деца в чужбина.

„Вече се свързах с няколко родители, чиито деца са отхвърлени от Фонда и не проумявам защо, при положение, че за тяхното състояние лечението в чужбина дава по-добри резултати. На тях ще помогна“, разказа още младата жена.

Тежката съдба на 34-годишната майка и нейната борба, са пример за силата на духа и вярата в доброто. Бюрокрацията и административните спънки в системата у нас пък са контрапунктът на нейната история. И за добро или за лошо, негативното винаги помага да видим по-ясно доброто и да си дадем сметка, че да обичаш децата си и да помагаш на околните е смисъл. Смисъл, на който всички ние имаме право.
Източник: puls.bg

В категории: Здраве, БРЕМЕННОСТ И ДЕТЕ

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Унгария на Орбан: от разрушаването на една стена до издигането на друга

"Ние сме били филтрирани". Пътят на Пламен Георгиев от "Ало, Ваньо" до Валенсия

Лъжата за хубавия живот в НРБ

Дачич: САЩ няма да имат водеща роля в диалога с Косово

Защо са важни местните избори?

Швейцарска телевизия разказва за "мръсната тайна на българското земеделие"


НОВИНИТЕ
"Златен Орфей" се завръща след 20 години "Златен Орфей" се завръща след 20 години

България е изключена като собственик на морски флаг по Парижки меморандум България е изключена като собственик на морски флаг по Парижки меморандум

Навършват се 60 г. от началото на подводната археология у нас Навършват се 60 г. от началото на подводната археология у нас

Магистрала "Струма" край Дупница остава затворена Магистрала "Струма" край Дупница остава затворена

За дванадесети път Жеравна е домакин на Международния фестивал на фолклорната носия За дванадесети път Жеравна е домакин на Международния фестивал на фолклорната носия