Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Вижте какво причинява кока колата на вашето тяло!


Сподели:
12 Октомври 2017, Четвъртък

Колата е изключително вредна. Тя е отрова в бутилка. Тъпкана е със захар – най-големият враг за човешкото здраве.

Ежедневно 1.6 милиарда бутилки и кутии с кока кола биват изпити. Това прави тази напитка най-популярната марка сред безалкохолните напитки, пише Дейли Мейл.

Рецептата на кока кола е обвита с мистерия. Предполага се, че едва двама човека в света са наясно с истинската формула на напитката. А реалните факти от приема ѝ са повече от ужасяващи. Той води да развитието на редица болести, включително и рак.

Цветът на напитката дава химичният 4-метилимидазол, потенциален канцероген. Във Великобритания и САЩ употребата му е намалена до минимум, но все пак присъства във всяка кока кола. У нас нивата на канцерогена не подлежат на никакъв контрол.

Въпреки че производителите на безалкохолната напитка се кълнат, че всички съставки в техния продукт са безопасни, то остава въпросът за скритите захари, за които все по-често се говори. Не само сладките неща, но и солените, и напитките са пълни със скрити захари.

Тялото реагира почти веднага след като поеме напитката. В първите десет минути то вече е получило 10 чаени лъжици захар. В този момент все още не сте застрашени от излишната захар, тъй като фосфорната киселина потиска прекомерната сладост. Това позволява на захарта да се разнесе безпрепятствено в цялото тяло. В следващите двадесет минути обаче вече сте реално застрашени от повишение на глюкозата в кръвта. Това води до освобождаването на инсулин, а черният дроб започва да превръща захарите в мазнини.

През следващите 40 минути абсорбцията на захарта е пълна. Зениците на очите започват да се разширяват, кръвното налягане се повишава, а черният дроб започва да отделя много повече захар в кръвта от обикновено. Човек губи способността да изпитва сънливост, тъй като аденозин рецепторите в мозъка са блокирани.

В следващите 45 минути се появява желание за още кола, тъй като увеличеното производството на допамин стимулира центъра на удоволствието в мозъка. До час метаболизмът се засилва неимоверно, а фосфорната киселина се свързва с калция, цинка и магнезия в червата.

В урината може да се забележи повишената екскреция на калций. Следва нужда да се отиде до тоалетната, при което се отделят големи количества калций, магнезий и цинк, които по принцип са от съществено значение за костите, както и натрий и вода. Човек става видимо раздразнителен и дори апатичен към заобикалящия го свят.

Всички тези следствия са само след една кола, постъпила в тялото. Ако човек приема по-големи количества и ако това се случва регулярно, скоро последствията могат да станат необратими.


Източник: ezine.bg

В категории: Здраве, СЪСТОЯНИЯ И ЗАБОЛЯВАНИЯ, Знаете ли че ...

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Кирил Ананиев обещава Национална здравна карта до три месеца

300 лв. за бедна майка, 700 – за приемната мащеха на отнетото й дете

Путин пред 1640 журналисти: Ще бъда независим кандидат за президент

Цацаров иска от парламента пълна прозрачност по скандала със СРС-тата

Захариева: Трябва да се борим с радикализацията сред младите

Кънчо Стойчев: Изключително важно е да има сериозен дебат за корупцията


НОВИНИТЕ
Празник „Дряновица“ събира над 1000 танцьори Празник „Дряновица“ събира над 1000 танцьори

Последна среща на върха в Брюксел за 2017 Последна среща на върха в Брюксел за 2017

Коледно карнавално бягане ще се проведе във Варна Коледно карнавално бягане ще се проведе във Варна

Борисов: Западните Балкани заслужават европейска подкрепа и бърза интеграция Борисов: Западните Балкани заслужават европейска подкрепа и бърза интеграция

ЕНЕРГО-ПРО предупреждава, че продължават имейл измамите от тяхно име ЕНЕРГО-ПРО предупреждава, че продължават имейл измамите от тяхно име