Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Депресиите ни причиняват тези гинекологични заболявания!


Сподели:
12 Октомври 2017, Четвъртък

Миома, кисти и ендометриоза са само част от гинекологичните заболявания, които се дължат на психологическа травма в детството или негативно преживяване.

Така например е установено, че жени, които прекалено се грижат за порасналите си деца, страдат по-често от заболявания на млечните жлези.

Затова лекари по цял свят са категорични, че когато лекувате определено състояние, не трябва да пренебрегвате и психическото си здраве.

Задържайки определени емоции в себе си, без да ги споделяме, само си вредим.

До момента е открита връзка между няколко гинекологични проблеми и определени психологически травми.

Ендометриоза – усещане за безизходица

Ендометрозата често е следствие на усещането за житейска безизходица. Когато човек вярва, че няма избор, изпада в паника, а с напредване на времето спира да усеща истинска радост от случващото се и става напълно равнодушен.

Миома на матката – обида

Често се случва обиденият да не споделя чувствата си с човека, който го е обидил. Стопирането на тази емоция обаче води до лошо настроение, злоба, а с времето и до депресия. Освен че ви угнетява психически, обидите променят хормоналния фон на организма и предизвикват миома.

Съветът на специалистите е да простите на хората, които са наранили достойнството ви, като осъзнаете, че няма идеални хора. От лошото настроение може да ви спаси всяко ваше любимо занимание, дори и приготвянето на нещо вкусно.

Кисти на яйчниците – ревност и страх от самота

Кистите се появяват с честите мисли Никога няма да ме обичат. Най-вероятно е страхът от самотата и силната ревност да са се появили още в детството. Докато човек не се научи сам да обича себе си, няма да провокира любов от отсрещната страна, казват психолозите. А това прозрение ще ви помогне и при лечението на кисти.

Ерозия на маточната шийка – завишени очаквания

Хората, които имат големи очаквания и изискват повече от другите, често използват изразите Той трябва и Той е длъжен. Тази липса на примирение в крайна сметка може да доведе до ерозия на маточната шийка. За да се справите със състоянието, опитайте да свалите очакванията си и да приемете, че никой не ви е длъжен.

Тежък климакс – недоволство от живота

Тежкият климакс се появява при жени, които не са доволни от живота или и се чувстват непълноценни. Психолозите съветват, за да подобрите здравето си, да пътувате, да общувате по-често с приятни хора, да творите и да се срещате по-често с млади хора, на които може да давате съвети.


Източник: ezine.bg

В категории: Здраве, СЕКС И ЗДРАВЕ, ПСИХОЛОГИЯ, Знаете ли че ...

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Джефри Сакс: “От къде идват бежанците – от страни, в които САЩ води войни. Това почти никой не го казва. Общото между всички бежанци е ЦРУ."

Шефът на САС Даниела Дончева: Сигнализирах Сотир Цацаров с обвиненията срещу мен, да проверят има ли корупция в съда!

Трайчо Трайков: Няма да се пропусне възможност от „Белене” да продължат да се дърпат милиарди

Приятелство или интереси - какво се крие зад сръбско-турската "любов"

Тракийската колесница от Караново развълнува световните научни издания

Борис Джонсън: ЕС трябва да даде по-бърз ход на преговорите за Брекзит
ЕВРОПА
Изборите в Австрия отвориха пътя на крайнодесните към властта Изборите в Австрия отвориха пътя на крайнодесните към властта

Емил Радев и Андрей Новаков ГЕРБ/ЕНП: EK разработва общ подход за тестване за разлики в качеството за храните в ЕС Емил Радев и Андрей Новаков ГЕРБ/ЕНП: EK разработва общ подход за тестване за разлики в качеството за храните в ЕС

Борис Джонсън: ЕС трябва да даде по-бърз ход на преговорите за Брекзит Борис Джонсън: ЕС трябва да даде по-бърз ход на преговорите за Брекзит

Тереза Мей на спешна среща с лидерите на ЕС Тереза Мей на спешна среща с лидерите на ЕС

Великобритания да си плати, настоя Юнкер Великобритания да си плати, настоя Юнкер