Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Депресиите ни причиняват тези гинекологични заболявания!


Сподели:
12 Октомври 2017, Четвъртък

Миома, кисти и ендометриоза са само част от гинекологичните заболявания, които се дължат на психологическа травма в детството или негативно преживяване.

Така например е установено, че жени, които прекалено се грижат за порасналите си деца, страдат по-често от заболявания на млечните жлези.

Затова лекари по цял свят са категорични, че когато лекувате определено състояние, не трябва да пренебрегвате и психическото си здраве.

Задържайки определени емоции в себе си, без да ги споделяме, само си вредим.

До момента е открита връзка между няколко гинекологични проблеми и определени психологически травми.

Ендометриоза – усещане за безизходица

Ендометрозата често е следствие на усещането за житейска безизходица. Когато човек вярва, че няма избор, изпада в паника, а с напредване на времето спира да усеща истинска радост от случващото се и става напълно равнодушен.

Миома на матката – обида

Често се случва обиденият да не споделя чувствата си с човека, който го е обидил. Стопирането на тази емоция обаче води до лошо настроение, злоба, а с времето и до депресия. Освен че ви угнетява психически, обидите променят хормоналния фон на организма и предизвикват миома.

Съветът на специалистите е да простите на хората, които са наранили достойнството ви, като осъзнаете, че няма идеални хора. От лошото настроение може да ви спаси всяко ваше любимо занимание, дори и приготвянето на нещо вкусно.

Кисти на яйчниците – ревност и страх от самота

Кистите се появяват с честите мисли Никога няма да ме обичат. Най-вероятно е страхът от самотата и силната ревност да са се появили още в детството. Докато човек не се научи сам да обича себе си, няма да провокира любов от отсрещната страна, казват психолозите. А това прозрение ще ви помогне и при лечението на кисти.

Ерозия на маточната шийка – завишени очаквания

Хората, които имат големи очаквания и изискват повече от другите, често използват изразите Той трябва и Той е длъжен. Тази липса на примирение в крайна сметка може да доведе до ерозия на маточната шийка. За да се справите със състоянието, опитайте да свалите очакванията си и да приемете, че никой не ви е длъжен.

Тежък климакс – недоволство от живота

Тежкият климакс се появява при жени, които не са доволни от живота или и се чувстват непълноценни. Психолозите съветват, за да подобрите здравето си, да пътувате, да общувате по-често с приятни хора, да творите и да се срещате по-често с млади хора, на които може да давате съвети.


Източник: ezine.bg

В категории: Здраве, СЕКС И ЗДРАВЕ, ПСИХОЛОГИЯ, Знаете ли че ...

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Кирил Ананиев обещава Национална здравна карта до три месеца

300 лв. за бедна майка, 700 – за приемната мащеха на отнетото й дете

Путин пред 1640 журналисти: Ще бъда независим кандидат за президент

Цацаров иска от парламента пълна прозрачност по скандала със СРС-тата

Захариева: Трябва да се борим с радикализацията сред младите

Кънчо Стойчев: Изключително важно е да има сериозен дебат за корупцията
ЕВРОПА
Последна среща на върха в Брюксел за 2017 Последна среща на върха в Брюксел за 2017

Макрон и Меркел обсъждат насаме изпълнението на Минските споразумения Макрон и Меркел обсъждат насаме изпълнението на Минските споразумения

ЕП почти единодушно подкрепя присъединяване на България към Шенген ЕП почти единодушно подкрепя присъединяване на България към Шенген

Еврокомисарят по сигурността Джулиан Кинг пристига в България Еврокомисарят по сигурността Джулиан Кинг пристига в България

Гняв расте сред германските социалдемократи срещу коалицията с Меркел Гняв расте сред германските социалдемократи срещу коалицията с Меркел